Objavljena lista najbogatijih slavnih ličnosti mlađih od 30 godina u Velikoj Britaniji

Piše: Redakcija

Britanski magazin Heat objavio je listu najbogatijih slavnih ličnosti mlađih od 30 godina u Velikoj Britaniji. Adele je više nego udvostručila svoje bogatstvo i dobila je titulu najbogatije britanske slavne ličnosti u ovoj kategoriji, pobijedivši zvijezde grupe One Direction.

Adele je zaradila više od 100 miliona eura, za razliku od prošle godine kada je njena zarada iznosila 42,6 miliona eura.

“Ona je bila nezaustavljiva ove godine. Objavila je album i organizovala turneju, tako da uopće nije šokantno što je na tronu”, rekla je Suzy Cox, urednica magazina Heat.

Na drugom mjestu je zvijezda Harryja Pottera Daniel Radcliffe koji ima 83 miliona eura. Slijedi ga pjevač Ed Sheeran čije bogatstvo vrijedi 50 miliona eura.

Magazin Heat je prilikom izrade ovog spiska analizirao zaradu od reklama, televizijskih ugovora, profita od filmova i prodaje ploča. Listu najbogatijih mladih slavnih Britanaca objavljuju već šest godina zaredom.

Ovo je prva godina u kojoj su momci iz benda One Direction započeli solo karijere, a bili su na tronu ove liste tri godine. Zayn Malik, koji je prvi napustio bend, je na četvrtom mjestu sa zaradom od 34 miliona eura. Nalazi se iza bivšeg kolege Harryja Stylesa koji je postao glumac i trenutno radi sa holivudskim režiserom Christopherom Nolanom na filmu “Dunkirk”. Zaradio je 41,5 miliona eura.

“Uprkos razlazu, momci iz One Directiona su uspjeli ostati u top 10, ali vidjet ćemo kako će se pozicionirati sljedeće godine kada objave prve solo albume”, kazala je Cox.

Radcliffova kolegica Emma Watson, ambasadorica UN-a, je na šestom mjestu.
Magazin je napravio i listu najbogatijih međunarodnih zvijezda mlađih od 30 godina i pjevačica Taylor Swift je ubjedljivo najbogatija – čak dvostruko više od Adele.

Tu je i lista za bebe “vrijedne milijarde dolara” među kojima vodi princeza Charlotte sa 3,6 milijardi dolara zahvaljujući brendu koji je najprodavaniji.

Top 10 najbogatijih slavnih Britanaca mlađih od 30 godina:

1. Adele
2. Daniel Radcliffe
3. Ed Sheeran
4. Zayn Malik
5. Harry Styles
6. Emma Watson
7. Liam Payne
8. Niall Horan
9. Louis Tomlinson
10. Rupert Grint

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti