Merjema Alihodžić: Dedo je predvidio da ću biti pjevačica

Piše: Redakcija

Da Bosna i Hercegovina ima talentiranu mladost, dokazuje i desetogodišnja Merjema Alihodžić. Šira publika ju je prvi put upoznala prošle godine u talent showu „Neki novi klinci“. Sjajni nastupi iz emisije u emisiju doveli su je među 12 najboljih takmičara. Ova djevojčica raskošnog glasa pred „Azrinim“ fotoobjektivom je pozirala kao da je već godinama na sceni, a s istom energijom nam je pričala i o svojoj ljubavi prema muzici, gimnastici i stomatologiji.

– Od malih nogu sam pjevušila dječije pjesme. Moj dedo je još tada rekao da ću postati pjevačica. Na njegov nagovor roditelji su me upisali u hor. Kada sam čula kako pjeva Ilma Karahmet, poželjela sam ozbiljno ući u te vode. Prvo takmičenje na koje sam se prijavila bilo je „Djeca pjevaju sevdalinke“, međutim moja želja je bila da ostvarim zapaženije rezultate, te sam se prošle godine prijavila na poznato dječije takmičenje u Srbiji. Pripremala sam se samo tri dana prije audicije koja se održala u Sarajevu i imala sam poseban pravilnik, a jedan od njih je da nisam smjela jesti dva sata prije nastupa. – kroz smijeh govori desetogodišnja Merjema.

merjema

 

Osim sjajnih nastupa, talentirana Bosanka pamti i jednu nezgodnu situaciju, koju danas prepričava kao anegdotu.

– Na jednom nastupu sam u žurbi pala i povrijedila koljeno samo dvije minute prije nego što sam izašla ba scenu. Zamotali su mi koljeno i zašili pocijepane pantalone, ali kada sam izašla na scenu, uprkos tome što me je boljelo, otpjevala sam kao da se ništa nije desilo. Treba nekad stisnuti zube i pokazati ono najbolje – sjeća se Merjema, kojoj veliku podršku daju mama Elvira i otac Haris kao i brojni prijatelji.

O svom stylingu se u početku brinula sama, da bi joj od trećeg kruga takmičenja kaže, dizajnerica Emina Husedžinović-Ibrahimović pravila savršene haljine. Za frizuru je jedan period bio zadužen Ado Karišik.

– Prije takmičenja sam obećala roditeljima, da, iako ispadnem iz takmičenja, neće biti plača, ali moram priznati, bilo je suza prilikom pvoratka kući, kada sam ispala u finalnoj večeri, međutim, to su bile suze ponosa – priča nam Merjema, koja je zbog svog talenta već dobila poziv za učešće u takmičenju u drugoj sezoni.

merjema1

 

Kao i svaka djevojčica, i Merjema ima svoje uzore, a jedan od uzora je Marija Šerifović. Osim što je pokazala talent u pjevanju, svoje talente pokazuje i na drugim poljima. Dobar je poznavalac njemačkog jezika, a velika joj je ljubav i gimnastika koju dvije godine trenira u klubu „Viktorija“. U Visokom i Sarajevu na grupnom takmičenju osvojila je prvo mjesto. A, ako je pitate koja joj je najveća želja, uz osmijeh odgovara: „Imati prvi solistički koncert u rodnom gradu“. Želja je mnogo, a naša mlada i talentirana sagovornica ne zanemaruje ni nauku, te su velike šanse da uz muzičku akademiju upiše i stomatologiju.

 

merjema2

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti