Ivanka i Tiffany Trump: Život u sjeni tatine mezimice

Piše: Redakcija

Ljubavni život novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, koji će se početkom sljedeće godine s porodicom useliti u Bijelu kuću i zvanično preuzeti mandat, obilježile su tri njegove supruge, dvije bivše i jedna sadašnja. Prvi Donaldov brak je bio s Ivanom Trump, bivšom manekenkom čeških korijena. Nakon toga, nekoliko godina je proveo s glumicom Marlom Maples, s kojom je, navodno, varao Ivanu, da bi se na kraju skrasio sa svojom sadašnjom suprugom i prvom damom SAD-a Melanijom Trump.

U prvom braku Trump je dobio tri djeteta, a u druga dva po jedno. To da su mu djeca jedan od najvećih životnih uspjeha potvrdila je i njegova protivkandidatkinja na predsjedničkim izborima, Hillary Clinton, kada je na pitanje da navede šta je pozitivno kod Trumpa rekla da su to svakako njegova djeca. Svi njegovi potomci su složno stali uz svog oca, pomogavši mu da dođe do titule predsjednika.

Porodični biznis

Svojim angažmanom u predizbornoj kampanji se, ipak, najviše istakla kćerka Ivanka, koju je dobio u prvom braku, a za koju se smatra da je svojim javnim nastupima i govorima pridobila veliki dio glasača za svoga oca. Razlog takvom mišljenju je što ona uživa veliku popularnost među Amerikancima, koji je, prije svega, cijene kao uspješnu poslovnu, ali i pravu porodičnu ženu. U javnosti je prati imidž smirene i razumne osobe, te je u govorima za vrijeme preizborne kampanje predstavljala apsolutnu suprotnost ocu Donaldu. To što nije glasna i agresivna, već umjerena i disciplinirana, pomoglo joj je da svoje javne nastupe dovede do savršenstva i time pridobije žene i mlade da glasaju za njenog oca, koji ne krije da mu je ona miljenica u odnosu na ostalu djecu. Smatra se da je očevoj pobjedi doprinijela više od njegove sadašnje supruge Melanije.

Ivanka Trump diplomirala je ekonomiju, danas je uspješna poslovna žena, koja s braćom Donaldom Jr. i Ericom rukovodi porodičnim biznisom, a glavni poslovni fokus su joj hoteli i nekretnine. Koliko povjerenje Donald ima u svoju stariju kćerku, pokazuje činjenica da niti jednoj supruzi nije dozvolio da bude uključena u porodični biznis u mjeri u kojoj je njegova kćerka Ivanka, što ne začuđuje s obzirom na to da ju je od malih nogu učio koliko su važni obrazovanje i zdrave životne navike.

– Kada sam imala samo šest godina, slao bi mi vizualizacije zgrada i govorio da jedva čeka da počnem raditi s njima – govorila je Ivanka o svome ocu.

Prije nego što je krenula očevim poslovnim stopama, Ivanka je kao tinejdžerka gazila onim modnim, majčinim stopama. Sa samo 16 godina krasila je naslovnicu časopisa “Seventeen”, a kasnije se našla i na naslovnicama poznatih svjetskih časopisa poput “Forbesa”, “Golf Magazina”, “Harper’s Bazaar” i brojnih drugih. Nosila je revije za brendove poput “Versacea”, a snimila je i reklame za poznate modne marke. Bez obzira na uspjeh u svijetu mode, ona se, ipak, odlučila da joj biznis bude primarno zanimanje uz koje ima i vlastiti brend odjeće i modnih detalja, dizajnerica je nakita, a ima i internetsku stranicu za žene iz poslovnog svijeta.

Osim na poslovnom, Ivanka se ostvarila i na privatnom planu. Sa svojih 35 godina ona je majka troje mališana: Arabelle Rose, Josepha Fredericka i Theodora Jamesa, a sve troje je dobila u braku s biznismenom Jaredom Kushnerom. Da bi se mogla udati za njega, 2009. godine je prihvatila judaizam, o čemu rijetko govori, za razliku od svog oca Donalda. Naime, on je tokom kampanje koristio svaku priliku da istakne da su njegova kćerka, zet i unuci Jevreji te da je veoma naklonjen Izraelu, što je bila jedna od metoda pridobijanja glasača.

Buduća pravnica

Za razliku od Ivanke, koja je na različite načine doprinijela očevoj pobjedi na izborima za američkog predsjednika, druga Donaldova kćerka Tiffany, osim nekoliko pojavljivanja na skupovima, nije se mnogo uključivala u predizborni proces. Čak je činjenica da je u vezi s Rossom Mechanicom, registriranim demokratom, koji je na društvenim mrežama otvoreno podržavao Hillary, u određenoj mjeri narušila porodični imidž Trumpovih, ali očigledno nije ugrozila sam izborni proces.

Kao i njena starija sestra, Tiffany, koja ima 23 godine, počela je da gradi svoju karijeru u svijetu mode. Prije pet godina je radila kao pripravnik u modnom časopisu “Vogue”, navodno ovaj angažman joj je sredila starija sestra Ivanka, a ove godine je nosila kolekciju Andrew Warrena na sedmici mode u New Yorku. Ono s čim se Tiffany svakako suočava u modnom svijetu, a nerijetko i u životu uopće, jeste poređenje sa starijom sestrom za koju mnogi kažu da je svojom visinom i ljepotom na modnoj sceni mnogo uspješnija od mlađe sestre, iako se tim poslom više ne bavi. Osim u modnom, mlađa kćerka Trump oprobala se i u svijetu muzike, te je sa 17 godina snimila svoju, za sada, jedinu pjesmu „Like a bird”.

– Meni je muzika oduvijek draga. To mi je trenutno hobi, ali u budućnosti želim da mi to bude profesija – kaže Tiffany.

To u određenoj mjeri objašnjava činjenicu da je ona jedino Trumpovo dijete, osim najmlađeg Barrona, koje još nije uključeno u porodični biznis. Tiffany navodi da je to što je odrasla s majkom Marlom Maples u Los Angelesu, viđajući oca samo povremeno, utjecalo da ona bude drugačija od braće i sestara.

– Moja sestra i braća su postigli toliko uspjeha u životu. Ali ja još rastem i učim, a imam pametnu glavu na ramenima – kaže ona.

Ona trenutno ima diplomu iz sociologije i urbanih nauka, a u budućnosti želi da postane pravnica. U tome će joj sigurno pomoći starija sestra Ivanka s kojom posljednjih deset godina ima jako lijep odnos uzajamne podrške i razumijevanja. Taj odnos je u početku bio pomalo zategnut, jer Ivanka Tiffanynu majku i dalje vidi kao glavnog krivca za razvod svojih roditelja, te s Marlom ne govori.

Tiffany, koja je dobila ime po njujorškoj glasovitoj draguljarnici s kojom je njen otac sklopio unosan posao kupnjom prava na gradnju Trump Towera, poput starije braće i sestre, kako predviđaju mnogi, sigurno će u budućnosti raditi u očevoj firmi “The Trump Organization”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti