“Punto Boblle” kapa može biti vaša

Piše: Redakcija

Oživljena tradicija pletenja

Stiže zima, a sa zimom i briga kako naše mališane utopliti na adekvatan način. Mlade mame su razmišljale kako da ih pripremite na hladne dane i zimu. Isplele su kapice, papice i sve što je potrebno kako bi vaši najmlađi uživali u toploti, a ujedno izgledali lijepo. Predstavljamo Adisu Kavazović, mladu mamu koja je svoje umijeće pokazala prvi put nakon rođenja sina.

Prije pet godina, dok je bila na porodiljskom bolovanju, Adisa Kavazović je poželjela za svog sina ručno isplesti papice u obliku autića. Gdje god da se pojavila sa sinom u tim papicama, plijenile su pažnju drugih, te su počela ispitivanja gdje su kupljene. Vidjevši veliku zainteresiranost, shvatila je kako bi ljubav prema ručnom radu mogla pretvoriti u vlastiti posao. Tako je počelo iskazivanje njenog umijeća.

Ostatak čitajte u štampanom izdanju…

Ukoliko želite osvojiti ovu Punto Boblle pletenu kapicu potrebno je da nam u komentarima ispod ovog teksta napišete koju veličinu i boju želite. Nagradna igra traje do 5.12. do 12h. Imena dobitnika/ce objavit ćemo u narednom broju Azre koji izlazi (7.12.) Sretno!

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti