Počeo Sarajevo Fashion Film Festival

Piše: Redakcija

U sarajevskom hotelu Hills sinoć je počeo prvi Sarajevo Fashion Film Festival, koji u saradnji sa Londonom, Madridom, Berlinom i Istanbulom organizira Consortio civium Invictum.

all-i-do-is-think-of-you

Ovaj dvodnevni festival ugostit će na desetine učesnika, inostranih govornika i stotine posjetitelja. Sarajevo Fashion Film Festival nudi svježe i šarolike poglede na inovativan svijet mode i filma. Fokus je na simbiozi između mode i filma na kome će biti prikazan raznolik izbor modnih i reklamnih filmova, muzičkih spotova i kratkih dokumentarnih filmova.

8

FILMOVI

Na Festival je prijavljeno više od 500 filmova iz cijelog svijeta, od čega je 50 filmova ušlo u takmičarski dio. Međunarodni žiri iz Engleske, Španije, Italije, Turske, Njemačke i BiH će nakon projekcija dodijeliti najboljima nagrade:

1. Najbolji Fashion Film

2. Najbolji scenarij

3. Najbolju fotografiju

4. Best Art Direction

5. Najbolje performanse

6. Najbolji domaći modni film

7. Najbolji novi Talent Fashion Film

 

Kako su organizatori naveli, oba festivalska dana će, osim projekcija filmova, biti upriličeni i paneli, te after party u Sky baru Hillsa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti