Goca Tržan: RODITELJI NE TREBAJU BITI DRUGARI SVOJOJ DJECI

Piše: Redakcija

“Moj sadašnji suprug obožava Lenu, a i ona njega. To je ono što me čini sretnom ženom. Njihov odnos je zreo, pun ljubavi i povjerenja”

Razgovarala: Samila IVKOVIĆ
Foto: Magazin Hello

Pjevačica Goca Tržan nas je navikla na hrabre izjave. Bila je prva estradna ličnost s naših prostora koja je svojevremeno ukazala na važnost testiranja na HIV. Nije tajna da Goca želi roditi drugo dijete, te je prije nekoliko dana priznala kako razmišlja da angažira surogat majku. Osim o ovoj temi, s Tržan smo razgovarali i o predstojećim praznicima, kao i o odgoju kćerke Lene.

goca2

Kakva Vam je bila 2016. godina?
– Kao i svaka godina do sada; turbulentna, zanimljiva i prilično uspješna.

Jeste li na poslovnom planu ostvarili sve što ste zamislili?
– Da, objavila sam sjajnu novu pjesmu „Lažna krila”, a sada sam u potrazi za novom koju želim da završim do marta. Kod mene nema odmora.

Kako se u domu Goce Tržan tradicionalno obilježavaju i dočekuju nove godine?
– Tradicionalno radim u novogodišnjoj noći i zato moja porodica slavi tek kad svi završe sa slavljem. Trudimo se da nakon praznika otputujemo negdje na nekoliko dana, a ono što baš jedva čekamo jeste skijanje.

Članica ste žirija u “Pinkovim zvjezdicama” i poznati po tome što strogo i iskreno komentirate učesnike. Imate li takav odnos i sa svojom kćerkom ili joj ipak popuštate?
– Stroga sam i prema sebi. Mislim da se prema djeci treba odnositi kao prema odraslim ljudima, iskreno i pravično. Oni to osjećaju i zato mi vjeruju. Vrlo sam stroga i objektivna i prema svojoj kćerki, jer mislim da će joj to štošta olakšati u životu koji dolazi.

goca4

Koji model odgoja smatrate boljim, strogoća ili drugarstvo s kćerkom?
– Kombinacija. Mislim da roditelji ne treba da budu drugari sa svojom djecom, za to imaju svoje vršnjake. Mi moramo da im budemo oslonac, podrška, autoritet, izvor ljubavi i sigurnosti.

Pokušavate li na kćerku prenijeti neke od životnih principa kojima su Vas učili Vaši roditelji?
– Htjela ili ne, to sigurno podsvjesno radim.

Koji su Vam najdraži trenuci s kćerkom, kako usrećujete jedna drugu?
-Tako što dugo pričamo o svemu, zajedno nešto radimo; kuhamo, pravimo figurice od plastelina, gledamo filmove, idemo u šetnju… Najsretnija sam kad smo zajedno.

Kakav odnos imaju Vaša kćerka iz prvog braka i Vaš sadašnji suprug Raša?
– Moj sadašnji suprug obožava Lenu, a i ona njega. To je ono što me čini sretnom ženom. Njihov odnos je zreo, pun ljubavi i povjerenja.

goca5

Kada smo kod supruga, znamo da više ne nastupate zajedno. Fali li Vam na nastupima ili je razdvojenost u tom smislu možda najbolja za oboje?
– Mislim da muškarac mora ostvariti svoje poslovne zamisli, mnogo bolje je da smo malo razdvojeni. A iskreno, i finansijski nam je ovako mnogo bolje.

Izjavili ste nedavno da želite pronaći surogat majku za rođenje svog drugog djeteta. Jeste li već u fazi pronalaska adekvatne osobe?
-Ne, nisam. Najviše bih voljela da sama rodim, taj osjećaj je nezamjenjiv, ali kad ne bih bila u mogućnosti da to ostvarim i kada bi surogat roditeljstvo bilo zakonski regulisano kod nas, vjerovatno bih potražila surogat majku.

U mnogim zemljama svijeta surogat-majčinstvo je dozvoljeno. Kakva je situacija u Srbiji, kako ga tamošnji zakon tretira?
– Kod nas to nije zakonski regulisano i zato se ne bih tek tako upuštala u to.

Kakav odnos imate sa svojim roditeljima. Podržavaju li oni svaki Vaš izbor?
– Naravno da podržavaju, a ako mislite na mog supruga, za sada nemaju ništa protiv.

Spremate li neka nova iznenađenja za svoju publiku?
– Sigurno još jednu dobru novu pjesmu i mnogo koncerata.

Šta očekujete od 2017. godine?
– Da mi bude plodna i sretna.

Zašto je dobro biti Goca Tržan?
– Zato što možeš da se igraš. Da kažeš sve što misliš, a da te i ne shvate tako preozbiljno.

goca3

 

Pročitajte još