Edin Džeko: Godina nije mogla početi bolje!

Piše: Redakcija

Kako prepoznati budećeg bh. velikana, iz bilo koje oblasti, od književnosti do sporta? Vrlo jednostavno. Svi naši velikini, i oni koji su se preselili na bolji svijet i imaju ulicu nazvanu po njima u nekom od naših gradova, i oni koju još živi zdravi i veselo, trče jednom su odavde morali otići, na Istok ili na Zapad. Edin Džeko, je prvo otišao na sjever, u Češku, potom u Njemačku. Nakon osvojene titule prvaka Bundeslige i titule najboljeg igrača, najbolje lige na svijetu, uslijedila je nova sredina za našeg napadača; Engleska, pa Italija. Kako ovih dana mediji izvještavaju, Dijamant je na meti francuskog Maresillea. Ukoliko kapiten bh. nacionalnog tima uistinu kupi kartu za Francusku, značit će to da imamo Bosanca koji je igrao u četiri najjače lige svijeta. Svako od nas može voljeti ili ne voljeti Edina Džeku, možemo ga kritikovati zbog ovog ili onog promašaja, no statitika je na njegovoj strani. Navijači Rome su ga izabrali za igrača mjeseca januara. Džeko je ove sezone u svim takmičenjima postigao 22 gola, a od njega su u Evropi uspješniji samo Lionel Messi i Edinson Cavani.

Za reprezentaciju je dao 49 golova, 85 golova za Wolfsburg, 72 gola za Manchester City, za Romu  32…Asistencije, titule prvake, titule igrača mjeseca, godine i decenije, osvojeni kupovi. Edin Džeko je vlasnik skoro 250 golova u profesionalnom nogometu, suprug prelijepe Amre, član najboljih sportskih timova današnjice, otac krasne kćerkice Une kojoj želimo sretan rođendan i sportista koji godišnje zaradi više nego domaći telekom operateri, takav čovjek zove se uspješnim. Prije nekoliko dana s porodicom je boravio u rodnom Sarajevu. Povod je bio prvi rođendan njegove kćerke Une. No, osim privatnih, mnoštvo je i sportskih razloga zbog kojih se vrijedilo okupiti s prijateljima i proslaviti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti