Na minusu ušuškajte svoj dom

Piše: Redakcija

Zima je već odavno stigla, ali minusi s kojima se suočavamo posljednjih nekoliko danasprečavaju nas da uživamop u njenim čarima. Zbog niskih temperatura primorani smo da većinu vremena provodimo u zatvorenom prostoru, koji nam pruža neophodnu toplotu. Da biste maksimalno uživali u svom domu, potrebno je da kreirate udoban i komforan ambijent, jer su to prateći elementi toplote. Donosimo vam nekoliko trikova, koji ne iziskuju velika novčana sredstva, a pomoću kojih će vaš dom biti još udobniji i topliji.

Preporučuje se da okačite paravan duž cijelog jednog zida, jer je to potez koji će vam omogućiti postizanje dvostrukog efekta. Prvenstveno, u slučaju da su vam svi zidovi u sobi bijeli, učinit će da prostor izgleda zanimljivije i šarenije, a osim toga će doprinijeti i toplini prostorije.

Slika

Osim umjetničkim djelima različitih motiva i vrijednosti, pokušajte da zidove svojih prostorija ukrasite slikanim portretima ili uokvirenim fotografijama članova porodice.

slika1

 

Detalji najbolje doprinose vizuelnom utipljavanju kućnog prostora. Preporučujemo vam da na fotelju ili kauč stavite deku, a može i jastuk u nekoj zanimljivoj, toploj boji.

slika3

 

Ne mora biti vrijeme praznika da svjetiljkama ukrasite dom. One će vam omogućiti postizanje romantične, zimske atmosfere.

slika8

 

Jeste li znali da se i deke mogu koristiti kao dekoracija? Pokušajte da u svom domu prislonite merdevine uz zid, a zatim nakačite deke na njih. Ne samo da će to izgledati lijepo, nego će vam i deke biti na dohvat ruke kada vam zatrebaju za pokrivanje.

slika6

 

Ništa nije toplije od krzna, a komade onog vještačkog svakako možete iskoristiti kao stoličarke. Tako će svaki vaš obrok biti još prijatniji.

slika7

 

Ako ste od onih koji u svom životnom prostoru imaju kamin, ne moramo vam ništa govoriti. I sami znate da nema ništa bolje od zapaljene vatre i sjedenja u blizini nje.

slika10

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti