Slatki Budžak i Azra daruju vam 4 poklon paketa za Valentinovo

Piše: Redakcija

Nakon što probate njihov prvi mafin i vidite s koliko ljubavi i s kako kvalitetnom recepturom je izrađen, shvatate zašto je ova mala manufaktura već nakon prve godine poslovanja postala broj 1 među svima onima koji žele jedinstven, ukusan i nadasve lijep poklon za svoje najdraže.

U vremenu hiperprodukcije u svim granama poslovanja, uistinu je teško pronaći djelatnost koja će vas uspjeti šarmirati i osvojiti na prvu. Mi smo u glavnom bh. gradu pronašli “Slatki Budžak”, malu mafineriju za izradu domaćih mafina i slatkih mafin buketa, čije proizvode kupci mogu naručiti putem njihove Facebook stranice i telefona.

Iza ovog poslovnog koncepta su četiri prijatelja. Kada su počinjali, vodili su računa o riječima poznatih kuhara i kulinarskih stručnjaka koji su im savjetovali: “Fokusirajte se na jedan proizvod i budite u tome najbolji“. I nisu pogriješili. Jer, nakon što probate njihov prvi mafin, i vidite s koliko ljubavi i s kako kvalitetnom recepturom je izrađen, shvatate zašto je ova mala manufaktura već nakon prve godine poslovanja postala broj 1 među svima onima koji žele jedinstven, ukusan i nadasve lijep poklon za svoje najdraže.

Biti hrabar i svoj

– Od majke sam naslijedio dar za pravljenje kolača. Izrada mafina mi je uvijek činila zadovoljstvo i bio sam uporan da ih naučim pripremati kako treba. Od svojih prijatelja s putovanja sam tražio jedino opremu koja mi je trebala za njihovo pravljenje. Tako sam prošle godine odlučio da predložim tu ideju i krenemo u posao, jer nikako nisam bio zadovoljan onim što je bilo dostupno na tržištu. Krenuli smo u jednu rizičnu priču i ne sanjajući da će to ovako brzo krenuti i postati pravi posao svima nama – kaže Amar Pecar, glavni kreativac u “Slatkom Budžaku”.

Činjenica da je danas teško biti jedinstven, te da Facebook stranica koje nude mafine ima i previše, nije pokolebala mali tim da se potrudi i stvori brend koji će ljudima nuditi kompletnu uslugu, od trenutka narudžbe do isporuke. Zadovoljstvo onih koji kušaju njihove slastice im je najvažnije, te se zato trude biti što kreativniji i maštovitiji u svojoj ponudi.

– Vodili smo se idejom da bi bilo šta uspjelo, važno je biti kreativan, hrabar i svoj, te vjerovati da ono što radiš prvenstveno zadovolji tebe pa onda i sve ostale. Pored super recepta za mafine i kremu, koji je Amar od ranije posjedovao, ipak smo svi zajedno proveli više od šest mjeseci isprobavajući mnoge varijacije dok nismo došli do recepta koji sada već ima epitet “tajni“. Tajni sastojak. Jednostavno čarolija – kaže nam Tarik Demirović.

Pomoć prijateljice

U procesu priprema recepata, od velike pomoći je bila i prijateljica Naida, dipl. inž. saobraćaja, inače profesionalna kuharica, koja je svoje znanje i iskustvo stečeno na kulinarskoj akademiji podijelila s Amarom i Tarikom, jer su svi bili svjesni činjenice da raditi za porodicu i raditi za velike mase nije isto. Početak, pričaju Amar i Tarik, kao i u svakom poslu, bio e neizvjestan, ali ni za jedan dan koji su proveli u razvijanju posla i same ideje, nije im bio ni naporan ni nezanimljiv. Njihov „Slatki Budžak“ je vrlo brzo unio pravo osvježenje na tržište. A da biste probali superukusne mafine i druge slatke proizvode iz “Slatkog Budžaka”, dovoljno je da ih poručite s bilo kojeg mjesta, bilo kojeg uređaja i u bilo koje vrijeme, odaberite datum za dostavu, a sve ostalo prepustite kreativnom timu, čijim rješenjima i idejama ćete sigurno biti oduševljeni. Pronaći ćete ih na svim poznatim socijalnim mrežama, facebook stranici: www.facebook.com/slatkibudzak ili putem web stranice www.slatkibudzak.com.

 

NAPIŠITE LJUBAVNU PORUKU I OSVOJITE SLATKI POKLON PAKET

Azra i Slatki Budžak nagradit će vjerne čitatelje iz Sarajeva sa 4 slatka poklon paketa koji će na željenu adresu biti dostavljeni na Dan zaljubljenih. Sve što trebate uraditi jeste da objavite post na svom profilu, te da u komentarima ispod ovog posta napišete ljubavnu poruku osobi koju biste obradovali ovim paketom.

Autore četiri ljubavne poruke s najviše lajkova nagraditi ćemo slatkim paketima iz Slatkog Budžaka.  Nagradna igra traje do petka 10.2. do 15h. 

SRETNO!

4

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti