Amra Silajdžić-Džeko i Edin Džeko u Sarajevu organizirali slavlje za kćerkicu: Unina rođendanska bajka u društvu najdražih

Piše: Redakcija

Naš proslavljeni fudbalski as Edin Džeko i njegova supruga, uspješna manekenka Amra Silajdžić-Džeko, 02. februara su u Sarajevu proslavili prvi rođendan njihove kćerkice Une. Preslatka nasljednica porodice Džeko bila je beba čije rođenje je s nestrpljenjem iščekivano, baš kao što je iščekivan i njen rođendan.

amra1

amra4

– Prvi rođendan smo odlučili slaviti u Sarajevu, uz familiju i naše najbliže prijatelje, s obzirom na to da živimo u Italiji i da Unu ne viđaju koliko bi trebalo. Zbog organizacije sam došla ranije u Sarajevo, i zaista uz pomoć prijatelja, a najviše Ade Karišika, sve je ispalo kako sam i zamislila – prava bajka leptirica – kaže sretna mama, dodajući kako je Una prvi put probala šećer, kada je pred nju bila stavljena mala torta.

– Oduševila se, naravno. Svi su se zaista zabavili, od malih do velikih, proveli smo kvalitetno vrijeme s najmilijima, a to je bio i cilj – govori Amra, koja se prošlog vikenda sa suprugom, kćerkama Unom i Sofijom vratila u Rim.

Podjednako sretan je i tata Edin, koji se na slavlju nije odvajao od malene princeze. No, osim privatnih, Edin je za slavlje u rodnom Sarajevu imao i mnoštvo sportskih razloga. Navijači “Rome” su ga izabrali za igrača mjeseca januara. Džeko je ove sezone u svim takmičenjima postigao 22 gola, a od njega su u Evropi uspješniji samo Lionel Messi i Edinson Cavani. Statistika je na njegovoj strani i kad je riječ o ranijim rezultatima.

Za Reprezentaciju BiH dao je 49 golova, 85 golova za “Wolfsburg”, 72 gola za “Manchester City”, za “Romu” 32… Asistencije, titule prvake, titule igrača mjeseca, godine i decenije, osvojeni kupovi. Edin Džeko je vlasnik gotovo 250 golova u profesionalnom nogometu, suprug prelijepe Amre, član najboljih sportskih timova današnjice, otac krasne kćerkice Une, kojoj želimo sretan rođendan, te sportist koji godišnje zaradi više nego domaći telekom operateri, takav čovjek zove se uspješnim. Kako ovih dana mediji izvještavaju, Dijamant je na meti francuskog “Maresillea”. Ukoliko kapiten bh. nacionalnog tima uistinu kupi kartu za Francusku, značit će to da imamo Bosanca koji je igrao u četiri najjače lige svijeta.

amra5

 

amra2

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti