Kylie Minogue: Nema sreće u ljubavi

Piše: Redakcija

Australska pjevačica i glumica Kylie Minogue iza sebe ima niz ljubavnih veza od kojih nijedna nije vodila happy endu: braku ili zasnivanju porodice. Njen posljednji raskid s britanskim glumcem Joshuom Sasserom, godinu nakon što su objavili da su vjereni, potvrdio je šuškanja njenih fanova da džepna Venera, kako odmilja zovu Kylie, jednostavno nema sreće u ljubavi. Za razliku do ljubavi, njena karijera je imala drugačiji tok.

Četrdesetdevetogodišnja Kylie svoju zapanjujuću karijeru počela je sa samo 11 godina. Danas je jedna od najuspješnijih australskih umjetnica svih vremena. Na početku karijere dobijala je male uloge u televizijskim serijama, da bi 1986. godine glumila u sapunici „Komšije“. Ova uloga ju je učinila prepoznatljivom širom svijeta.  Zajedno sa slavom došlo je i veliko interesovanje javnosti za njen privatni, prije svega ljubavni život. Revnosni statističari bilježe Kylienih šest ozbiljnih ljubavnih veza, svaka je obećavala mnogo, a na kraju ništa nije dala. Na svaku sljedeću javnost je gledala kao na novu priliku za brak.

 Raskid zaruka

– Veoma sam tužna što moja sestra nema porodicu i djecu. Posebno zato što znam da je to uvijek željela – rekla je prije mjesec Kylienina sestra Dannii za „Sunday Telegraph“.

Posljednja Kylienina veza bila je s britanskim glumcem Joshuom Sasserom, koji je čak 19 godina mlađi od nje, a s kojim se počela zabavljati 2015. godine. Godinu kasnije objavili su da su zaručeni, ali da se neće vjenčati sve dok Australija ne legalizira istospolne brakove. Od samog početka njihove veze svi Kylienini prijatelji su bili itekako skeptični prema interesu njenog mladog momka.

– Niko od njenih prijašnjih momaka nije bio toliko zainteresiran da bude s njom prisutan u medijskom prostoru. Od samog početka sam imao utisak da je iskorištava – rekao je jedna od pjevačicinih prijatelja, dodajući da je ona Joshui plaćala skupe odmore i mnoge druge prohtjeve.

Prošle sedmice, a nakon dvije godine veze, Kylie i Sasser raskinuli su zaruke, a u javnosti se nagađa da je do toga došlo zato što je mladi glumac varao pjevačicu sa španskom glumicom Martom Milans. Kylie ovu glasinu nije potvrdila, ali se na društvenim mrežama zahvalila svim fanovima na porukama podrške.

– Hvala vam za ljubav i razumijevanje povodom raskida. Mi jedno drugome želimo samo najbolje na putu ka novim pobjedama – napisala je ona.

Prije ove veze Kylie je bila pet godina u ljubavi sa španskim modelom Andresom Velencosom, kojeg je upoznala tokom snimanje reklame za svoj parfem.

– Uzbuna. Već četiri godina veze, mislim da je on taj – objavila je pjevačica na godišnjicu veze sa slavnim modelom.

Ipak, poslovne obaveze, koje im nisu dozvoljavale da više vremena provode zajedno, utjecale su na to da Kylie 2013. godine raskine.

kylie8

Partner kojeg će, kako sama kaže, uvijek pamtiti po dobru jeste glumac Olivier Martinez, s kojim se zabavljala od 2002. do 2007. godine. Razlog tome je što je Oliver uz nju bio u najtežem periodu života, periodu kada joj je dijagnosticiran rak dojke.

– Nailazili su mi dani kada sam sjedila u kupatilu i plakala. On bi mi samo rekao: „OK, možeš da plačeš još pet minuta, a onda se idemo voziti biciklima po Parizu“ – prisjetila se Kylie u jednom od intervuja.

Međutim, uprkos vezi koja se tada činila idealnom, par se u prijateljskim odnosima razišao 2007. godine.

kylie4

Varanje pjevačice

Veza s modelom Jamesom Goodingom trajala je pune tri godine. Međutim, ono što je svakako bacilo sjenu na sretni period veze jeste Jamesov intervju koji je dao odmah nakon raskida.

– Sve vrijeme veze sam je varao. Znao sam sjesti u avion i otići u drugi grad da je varam – rekao je, između ostalog, Gooding  u nimalo džentlmenskom intervjuu.

Kylie se povodom toga u javnosti nije oglašavala, a sudeći prema glasinama Jamesovih bliskih prijatelja, on se kasnije pokajao zbog takvog ponašanja i nerijetko govorio kako je ona najveća ljubav u njegovom životu.

Kylie6

Za svog partnera, rokera Michaela Hutchencea, s kojim je bila u vezi od 1989. do 1991. godine, Kylie je uvijek isticala da joj je u profesionalnom smislu bio najveća podrška.

–  On je u tom periodu bio jako popularan, te je svoje iskustvo prenio na mene i naučio me kako da se oslobodim straha od nastupa pred velikim brojem ljudi. On mi je dao snagu da, pored karijere glumice, počnem i karijeru pjevačice – priznala je kasnije Kylie.

Pjevačica njegovu pomoć nikada nije zaboravila, a i nakon raskida su ostali veoma bliski prijatelji sve do njegove tragične smrti 1997. godine. Jedini momak za kojeg se vjenčala, makar i za potrebe snimanja sapunice „Komšije“ bio je Jason Donovan. Naime, oni su u toj sapunici glumili zaljubljeni par, baš kao što su to bili i u stvarnom životu. Zato je scena njihovog vjenčanja, koja je emitirana 1987. Godine, i doživjela nevjerovatnu popularnost. Ipak, dvije godine kasnije par se razišao, a Jason u tom periodu nije krio svoju bol, dok je Kylie odmah počela vezu s Michaelom Hutchenceom.

– To je bio zaista bolan razlaz i trebat će mi mnogo vremena da se oporavim. Bilo bi dovoljno bolno da je započela vezu s bilo kim, ali je još gore što je pala u zagrljaj velike ikone rocka, čovjeka kakav sam i ja potajno želio da budem – rekao je Jason nakon razlaza.

Jason i Kylie nikada nisu javno pojasnili razlog njihovog raskida, ali se uvijek sumnjalo da je Michael bio glavni faktor.

kylie1

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti