Ideje za uređenje doma u skandinavskom stilu

Piše: Redakcija

Interijeri u skandinavskom stilu su karakteristični po čistoći, minimalizmu, bjelini i detaljima u boji. Osim dnevnog boravka na koji se najčešće stavlja akcent, skandinavski stanovi imaju mnogo više da ponude. Pri uređenju nije samo važno stvoriti vizuelno lijep prostor, već i udoban i funkcionalan prostor koji će zadovoljiti potrebe svih članova porodice. Donosimo vam nekoliko ideja i savjeta o čemu da vodite računa ukoliko se odlučite da uredite svoj dom u ovom stilu

interijer1

 

PODOVI

Tepihe od zida do zida nikada nećete pronaći u sklopu skandinavskog dizajna, a u svim skandinavskim interijerima naći ćete drveni pod, u svim sobama osim kupaonice. Drveni pod često je obojen u bijelo ili sastavljen od prirodne lakirane borovine.

interijer

BOJA

Bijeli zidovi, te hladne sive i crne nijanse definitivno daju pravi ambijent skandinavskog stila, međutim, često se koristi i šareni tekstil raznih uzoraka za dekorativne dodatke kao što su jastuci, deke, pa i komadi namještaja poput naslonjača i tapeta. Pri uređenju interijera u skandinavskom stilu, tapete šarenih retro uzoraka vrlo su česte, ali najčešće se nalaze samo na jednom zidu.

interijer3

MATERIJALI

U skandinavskom dizajnu obavezno je drvo – pokušajte u svoj dom uključiti drvene zidne obloge i stropove, kako biste dodali teksturu i toplinu prostoriji.

interijer2

FUNKCIONALNOST

Pravi skandinavski interijer vrlo je pogodan za stanovanje, a njegova glavna karakteristika je funkcionalnost.

interijer4

UKRASI

Skandinavci vole funkcionalne prostore bez suvišnih detalja, pa posebnu pažnju pridaju namještaju za pohranu raznih sitnica. Često koriste dekoracije u obliku svijeća koje prostoru daju toplinu ili vaze sa svježe ubranim ili kupljenim cvijećem.

interijer7

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti