Tatjana Cameron Tajči iz Amerike za Azru: I na ovom teškom dijelu puta suprug i ja želimo da pomognemo drugima

Piše: Redakcija

Pjevačicinom suprugu Matthewu, s kojim ima trojicu sinova nedavno je dijagnostificiran četvrti stepen raka pluća. U ovom bolnom razdoblju, Tajči nastoji ostati dostojantvena i što je moguće više pozitivna. U kratkom razgovoru za “Azru”, ona moli za razumijevanje i nada se da će njeno iskustvo pomoći nekome drugom ko prolazi istu ili sličnu situaciju.

Piše: Selma Hodo

Tatjana Matejaš Cameron, na našim prostorima poznata kao Tajči, proživljava teško životno razdoblje. Njenom suprugu Metthewu Cameronu, s kojim ima trojicu sinova Dantea Xaviera (16), Evana Amadeusa (14) i Blaisa Ludwiga (11), na Valentinovo je dijagnosticiran 4. stepen raka pluća. Tužnu vijest pjevačica je prvo objavila na svom Facebook profilu uz molbu prijateljima da se ujedine u molitvama za suprugovo ozdravljenje.

– Molim vas, molite za ozdravljenje. Naime, moj suprug Matthew ima rak pluća. Čekala sam da prođe onaj početni šok i da saznamo kakav je plan izliječenja. Sada trebamo vaše molitve. Upravo smo u bolnici i čekamo nalaze biopsije koji će pokazati o kakvom se tačno tipu raka radi kako bismo što prije počeli s pravim tretmanom liječenja. Matthew je optimističan, snažan i ima veliku životnu snagu. Njegova vjera je snažna i već ima cijelu vojsku ljudi koja je svoje molitve usmjerila za njegovo ozdravljenje.

Htjela sam sakriti svoj strah ili se barem pretvarati da nisam uplašena. Zahvalna sam što sam naučila osloboditi se straha i dopustiti Bogu da ga zamijeni ljubavlju i vjerom u ozdravljenje. To me čini smirenom i snažnom za Matthewa i dečke. Hvala vam što šaljete svoje molitve, pozitivne misli i energiju za Matthewa – napisala je Tajči na svom profilu.

 Odbijanje hemoterapije

Nakon što joj je mužu dijagnostificiran 4 stepen raka pluća, Metthew Cameron pomoć je odlučio potražiti na stranici Gofundme.

– Prognozirali su mi tip raka pluća od kakvog obolijevaju nepušači, bio sam šokiran što tako nešto uopšte postoji. Ja sam u stadijumu 4, što znači da se rak proširio iz pluća po cijelom mom tijelu – napisao je u poruci Metthew kojem je potrebna novčana pomoć jer se nada da bi mogao da se izlečiti novim vrstama terapije.
Na hemoterapiju ne pomišlja jer su mu doktori s njom prognozirali samo godinu života.
– Rekli su nam da nam treba novac koji će nam pokrivati troškove barem tri mjeseca u hitnom slučaju. To već imamo. Imam i životno osiguranje. Ali, problem će se pojaviti kada postanem teret, u posljednjim mjesecima svog života – piše Cameron i naglašava da ne moli samo za donacije.
– Ako možete, odvojite minutu i pomolite se za mene, šaljite mi pozitivnu energiju ili mi pomognite s nekoliko dolara kako bi nam olakšali financijski pritisak – napisao je na kraju Metthew.
U ovom bolnom razdoblju, Tajči nastoji ostati dostojantvena i što je moguće više pozitivna. U kratkom razgovoru za “Azru”, ona moli za razumijevanje i nada se da će njeno iskustvo pomoći nekome drugom ko prolazi istu ili sličnu situaciju.
– Želimo oboje da naš rad pomogne ljudima. Tome smo se predali i to nam je glavni cilj. Čak i ovaj teški dio puta želimo da pomognemo nekome – optimizmom i zajedništvom. A ne da unosimo strah ljudima- kazala je za naš magazin Tajči.

Tatjana, jedna od najvećih zvijezda devedesetih godina na prostoru tadašnje Jugoslavije, koja se naročito proslavila hitom “Hajde da ludujemo ove noći”, na vrhncu svoje popularnosti je spakovala kofere i iz Jugoslavije otputovala u Ameriku. U Americi je diplomirala na Američkoj akademiji za dramu i mjuzikl, te preko sestara karmelićanki kojima je bila muzička urednica, upoznala supruga Matthewa.

-Privukla me je njegova unutarnja snaga, njegov avanturistički i nekonvencijalan duh. Dvanaest godina smo putovali zajedno radeći koncerte po cijeloj Americi. Imamo zaista mnogo, prekrasnih uspomena, ali i teških trenutaka koji su nas ojačali – kazala je Tajči.

Vjenčali su se 1999. godine. Danas imaju trojicu sinova, kojima su u potpunosti posvećeni.
– Moji sinovi su umjetničke duše, vole da razgovaraju o dubokim temama i ne plaše se da pokažu osjećanja. Jedni druge tretiramo s poštovanjem. Brakovima u kojima supružnici komuniciraju otvoreno, nije potrebna terapija niti konsultacije. Ali, ako je ta komunikacija komprimitirajuća, onda treba na njoj raditi. Brak kao i svaka veza traži mnogo ulaganja, strpljenja, truda i odluke za ljubav – govorila je svojevremeno Tatjana Cameron.

tajci1
Osloboditi se strahova
Osim ljubavi ovoj porodici veoma je bitna vjera u Boga, u njoj pronalaze smiraj i spas.
– Vjera mi daje smisao životu i vrijednost mojoj duši. Jednom kad čovjek pronađe istinsku vjeru i osobnu spoznaju Boga, nemoguće je živjeti bez nje. Ne govorim ovdje o religiji već o živoj vjeri.
Trenutno žive u Franklinu u saveznoj državi Tennessee, a Tajči se bavi life coachingom.
-Imam certifikat za coaching , a najdraži su mi programi lična transformacija, karijera, veza i duhovni razvoj. Do sada sam radila sa klijentima koji su uglavnom bili na životnim prekretnicama ili su željeli da naprave velike promjene u životu, a nisu znali odakle da krenu. Održavam i veliki kurs koji klijenti pohađaju uz moju podršku. Najdivnije od svega je kad možeš pomoći nekome da se oslobodi od strahova, osjećaja nesigurnosti i manje vrijednosti – a mi se nadamo da će Tatjana Cameron i njen suprug iz ove borbe izaći kao pobjednici.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti