Rialda, Džejla, Ammara i Ina: Rođene da budu zvijezde

Piše: Redakcija

Kada smo ih prošle sedmice okupili u Sarajevu, na jednom mjestu smo imali priliku vidjeti kakav vrhunski muzički kvalitet ima BiH. Četiri pjevačice, Rialda Karahasanović, Džejla Ramović, Ammara Mistrić i Ina Hamzić, kompletne u svakom smislu. Lijepe, talentirane i vrlo sposobne da konce karijere suvereno drže u svojim rukama. Kada čujete koliki trud ulažu u posao kojim se bave, ili, bolje rečeno, u ljubav, kako muziku zovu, shvatate da su upravo one ta mlada snaga, muzički talas, koji će nastaviti sve one uspješne priče koje su iza sebe do sada ostavila velika bh. muzička i kantautorska imena. Ovo je njihovo vrijeme!

RIALDA KARAHASANOVIĆ

4inside-3

PJEVAČICA, GLUMICA I PODUZETNICA

Ime koje se tokom posljednje dvije godine ozbiljno nametnulo na muzičkoj sceni jeste Rialda Karahasanović. Njena ulaznica u svijet muzike bilo je takmičenje „Zvijezda možeš biti ti”. Do sada je snimila tri singla: „Korak do dna”, „Žena svijetom upravlja” i „Ljubav od baruta”, koje je i ekranizirala, te duet „Ti me boliš” sa sarajevskim „Tribun bendom” i McS-em. Osim što svoj talent iskazuje u muzici, Rialda se okušala i u glumačkim vodama, ali je, također, po uzoru na svjetske zvijezde, uplovila i u vode modnog businessa, lansirajući vlastitu liniju kupaćih kostima „Lola”.

Sviranje klavira i škola pjevanja

– Svaki početak je težak, ali suštinski, muzika je zaista ono što radim s najviše ljubavi i gdje uvijek želim dati svoj maksimum. Sa sigurnošću mogu reći da moje vrijeme tek dolazi. Muzika je kao i svaki drugi posao, samo što je radite svakog dana. U svakom poslu je najvažnije da volite ono što radite i da to…           Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju Azre.

 

DŽEJLA RAMOVIĆ

4inside-10

ŽELJELA BIH NA EUROSONGU PREDSTAVLJATI BiH

Raskošan glas Džejle Ramović nije mogao proći nezapaženo. Osim što zrači posebnom ljepotom, glas koji ima ova četrnaestogodišnjakinja je nestvaran. Na sceni je 11 godina, prvi javni nastup imala je na snimanju spota za Mali šlager 2005. godine, koji je i označio njen put ka ostvarenju snova. Pobijedila je u prošlogodišnjoj sezoni muzičkog takmičenja „Neki novi klinci”, a potom i snimila svoju prvu pjesmu „Ruža”. Tada je skrenula i najveću pažnju regionalne publike i muzičkih profesionalaca. Jedna je od rijetkih koja je imala priliku stati rame uz rame s Dinom Merlinom i svojim vokalom oduševiti hiljade prisutnih na sarajevskom dočeku Nove godine 2017.

Bez treme

– Novogodišnji koncert Dine Merlina bio je jedan od najdražih nastupa. Pjevati pred gotovo sto hiljada ljudi s Dinom je velika čast. On je predivan čovjek, koji je svima nama poklonio tu predivnu noć. Muzika nije „posao” kojim se treba baviti, već je ljubav …          Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju Azre.

 

INA HAMZIĆ

4inside-6

NAJBOLJI POSLOVNI SAVJET SAM DOBILA OD DINE MERLINA

Dječiji festivali, školska takmičenja, ali prije svega nevedenog, neizmjerna ljubav prema dobroj pjesmi, uveli su Inu Hamzić u svijet muzike. Godine 2008. osniva svoj prvi bend, da bi posljednje četiri godine još ozbiljnije pristupila gradnji svog puta, te u ovom periodu osniva i drugi bend „Open Mind Group” koji predvodi i danas. Do sada je imala priliku dijeliti scenu s velikim zvijezdama poput Nine Badrić i Dine Merlina, kojem je pjevala back vokale na posljednjem koncertu na Koševu.

– Najbolji poslovni savjet dobila sam upravo od Dine Merlina prije mnogo godina, kada sam tek ulazila u svijet muzike. Rekao mi je da moram čvrsto vjerovati da je to što radim najbolje.

Pavarotti i Sting

Prošlog mjeseca je objavila svoju prvu pjesmu „Sve”, čiji je i autor. A među njenim uspjesima svakako je i glavna uloga Sally Bowles u čuvenom brodvejskom mjuziklu “Cabaret”, u režiji Jasmina Durakovića, koji je svoju premijeru doživio nedavno u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Već na prvo slušanje pjesme „Sve” postaje  …   Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju Azre.

 

AMMARA MISTRIĆ

4inside-7

ZALJUBLJENICA U KVALITETNI POP-ROCK I NEPROLAZNE OSAMDESETE

Ammara Mistrić, dobro poznato ime na domaćoj muzičkoj sceni, prvi nastup imala je sa samo pet godina. Oni koji pamte 1996. godinu i „Mali šlager”, sjetit će je se po izvođenju pjesme „Pahulje, padajte”. Nastup na Dječijem muzičkom festivalu bio je samo uvod za sav uspjeh koji će ova zanosna pjevačica prekrasnog glasa, zaljubljena u pop-rock zvuk, ali i muziku iz ’70-ih i ’80-ih godina, postići kasnije. Ammarino muzičko sazrijevanje pratilo je i zavidno muzičko obrazovanje.

Nastup s bendom

Kao članica ženskog benda, nastupila je na Budvanskom festivalu, gdje im je pripala nagrada za najboljeg debitanta. Nagrada je utoliko važnija što su iste godine u Crnoj Gori nastupili istinski autoriteti u muzici ovih prostora Toni Cetinski i Kaliopi.

O kakvom kvalitetnom vokalu je riječ, pokazala je i na domaćem terenu, kada je višemilionska domaća publika, kao i ona koja je iz inozemstva mogla pratiti muzičko takmičenje „Zvijezda možeš biti ti”, uživala u nastupu Ammare i njenog benda „Ammarabend”.

– Bilo je to jedno dugo i lijepo iskustvo. Pamtit ću ga po nagradi „Zvijezda medija 2015.”, koju su mi dodijeli mediji koji su bili dijelom showa u BiH. Sa sedmom silom i danas imam jako lijep odnos. Moj savjet mlađim generacijama je … Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju Azre.

 

Piše: Fatima Šehović
Foto i postprodukcija: Mario Klein
Make up: Sara Visintin
Frizura: Darijana Vujnić Petrović
Haljine: Anastasija Fashion
Lokacija: Hotel Malak Regency, Sarajevo

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti