Amila Dervišević: Svestrana studentica elektrotehnike u ulozi modela

Piše: Redakcija

Lice aprilske naslovnice Azrinog „Stylissima“ je Amila Dervišević (21) iz Brčkog. Amila je studentica treće godine Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli gdje trenutno živi. Za sebe kaže da je odmalena  bila posvećena školi i ličnom usavršavanju. Osim studiranja  i uspjeha na fakultetu, mlada Brčanka je aktivna i u nevladinim organizacijama u kojima uvijek radi na projektima i takmičenjima.

naslovna

O razlozima zbog kojih je odlučila poslati svoje fotografije i prijaviti se za naslovnicu rubrike „Stylissimo“ kaže:

– Vidjela sam poziv putem Azra Facebook stranice i prijavila se iz radoznalosti. Bila mi je primamljiva ideja da se nađem na naslovnici jer se to ne dešava svakome niti svaki dan – kaže Amila.

Ona je jedan cijeli dan bila naša zvijezda, a odlično se snašla pred fotoobjektivom talentovanog Marija Kleina. U frizerskom salonu „Cibus“ u Sarajevu mogla je birati između tretmana masaže, depilacije, manikure i korištenja solarija, ali se Amila naposlijetku prepustila u vješte ruke „Cibusovih“ frizerki koje su uredile njenu dugu kosu. Odjevne kombinacije izabrala je u butiku „XYZ“, a cjelokupni look upotpunila je makeup-om brenda „Deborah“.

naslovna1

Među brojnim prijavama za naslovnicu Azrinog „Stylissima“, koje su pristizale iz Mostara, Banjaluke, Tuzle…, ovoga puta smo izabrali Amilu, drugog mjeseca to već možete biti vi.

Šaljite nam vaše fotografije na mail [email protected], s punim podacima (ime, prezime, mjesto stanovanja i broj telefona), izabrat ćemo jednu djevojku i omogućiti joj beauty makeover. Ne morate biti zvijezda da biste dobile svoj prvi cover!!! Sretno, djevojke!

 

Tekst i organizacija snimanja: Samila Ivković i Milica Brčkalo

Foto: Mario Klein

Make-up: Adisa Muhović za „Deborah Milano“

Frizura: Frizerski salon „Cibus“

Odjeća: „XYZ“

Pročitajte još