Novosti

Udovica Patricka Swayzea rasprodaje njegovu imovinu

Prijatelji Patricka Swayzea otkrili su, sedam godina nakon njegove smrti, da njegovi posljednji dani nisu bili ni malo laki. Oni su njegovu suprugu Lisu Niemi, optužili za nasilje u porodici.

Kako tvrde, Patrick je bio u kućnom pritvoru, njegova ga je supruga varala, bila nasilna prema njemu i pustila ga da umre u najgorim mukama, prljaštini i bolovima.

-Volio ju je svim srcem, ali to je stvarno bila veza ljubavi i mržnje. Ona bi ga tukla, a on bi tukao zidove i nameštaj. Svađali su se, a znali su da unište hotelske sobe, automobile. Bila je to nasilna veza, – rekao je jedan od najbliskijih prijatelja zvijezde “Prljavog plesa”.

Pored Lise, za Patricka se brinuo i njegov brat Don.

-Lise ne bi bilo satima, a kada bi Don došao, našao bi brata kako leži u mokraći i fekalijama jer nije mogao sam da ustane, – nastavlja priču njegov prijatelj.

patrik

Kap koja je prelila čašu, jeste to što sada Lisa prodaje na aukciji stvari i uspomene iz njegovih filmova, što je izazvalo novi rat u porodici.

Rasprodaje sve što je značilo mom stricu kako bi dobila još više novca. Uspomene se ne mogu unovčiti – rekla je ogorčena Daniela Swayze, glumčeva nećaka.

Na prodaji se nalaze Patrickove nagrade, kostimi i stvari iz filmova u kojima je glumio, motocikl i automobil, a procjenjuje se da je će najveću cijenu dostićilegendarna kožna jakna iz filma „Prljavi ples“.

Patrick je preminuo 2009. godine u 57. godini od posljedica raka pankreasa, posljednje mjesece otežala mu je njegova žena Lisa, koja je dozvolila da glumac spadne na samo oko 40 kilograma, a čak je branila njegovoj majci i prijateljima da ga posete.

Lisi Niem je Patrick prepisao bogastvo u vrijednosti od 40 miliona dolara, a ona se nakon njegove smrti ponovo udala.