Melania Trump pridobija simpatije američke javnosti: Visoka moda s porukom

Piše: Redakcija

Dok Trumpu popularnost opada, Melania postaje sve popularnija. Tokom predsjedničke kampanje podržalo ju je samo 24 posto Amerikanaca, dok danas o njoj pozitivno mišljenje ima čak 52 posto Amerikanaca. Čini se da bi uskoro i svi oni modni dizajneri koji su odlučno kazali NE, i zakleli se da neće oblačiti prvu damu, mogli da promijene mišljenje. Melania postaje istinska ikona stila.

Predsjednik SAD-a Donald Trump i supruga Melania primili su jordanskog kralja Abdullaha II i kraljicu Raniju u predsjedničkoj rezidenciji u Washingtonu, gdje su dva svjetska lidera razgovarala o aktuelnim političkim temama. Nakon ručka za goste, američka prva dama i jordanska kraljica, poznata po podršci obrazovanju, posjetile su Excel akademiju, javnu školu za djevojčice u jugoistočnom dijelu grada. Melania je naglasila značaj obrazovanja kao „najmoćniji način promocije i osiguranja ženskih prava”. Ovo je za prvu damu Amerike bio prvi zvanični susret s kraljevskom porodicom, dok je za kraljicu Raniju ovo bila prva posjeta Bijeloj kući u novoj administraciji.

MODNA IKONA

Modni odabiri Melanije Trump sve više privlače pažnju i prva dama lagano postaje modna ikona. U dočeku jordanske kraljevske porodice zablistala je u smaragdnozelenoj haljini jednostavnog i modernog izgleda, kojom je napravila odmak od komada u neutralnim i crvenim nijansama koje preferira posljednjih mjeseci. Tankim crnim remenom koji je pridržavao nabrani ovratnik haljine istaknula je skladnu liniju. Smaragdnu haljinu potpisuje Herve Pierre, a krasi je pristojna dužina – malo ispod koljena i dugi rukavi. Elegantan kostim Melania je upotpunila maramom u istoj zelenoj boji, koja pada preko grudi u sitnim naborima, a krasi je diskretni kaiš, koji joj ističe figuru.

melania novo4

Izbor boje za haljinu nije slučajan, jer je zelena jedna od boja jordanske zastave i simbolika ove boje je važna za sve muslimane, a predstavlja Raj, te je, ponijevši kostim u ovoj boji, prva dama SAD-a odala počast svojim gostima, što spada u nezvanični diplomatski dress code koji se često koristi.

Kraljica Rania se najčešće pojavljuje na zvaničnim događajima u elegantnim i sofisticiranim izdanjima kojima nam otkriva da je veliki ljubitelj Diora, Alexandera McQueena i Eliea Saaba. To prvu damu Amerike nije uplašilo, te je svojim fenomenalnim izborom za ovu priliku stala Raniji rame uz rame. Za susret s predsjedničkom porodicom jordanska kraljica Rania odabrala je elegantnu crnu kreaciju u maniru 60-ih, s nekoliko skulpturalnih detalja poput kontrastnog bijelog ovratnika uvučenog u rever i tanke pozlaćene trake oko struka.

SOFISTICIRANA IZDANJA

Jednako elegantna Melania je bila i nekoliko dana poslije, prilikom susreta s kineskom prvom damom  Peng Liyuan. Za tu priliku Melania Trump je zabljesnula u pripijenoj crvenoj haljini, koja je neodoljivo podsjećala na modernu verziju kineske tradicionalne odjeće. Ni ova boja haljine nije bila slučajan odabir, jer je upravo ona na Dalekom istoku simbol dugovječnosti i sreće. Dok je izlazila iz aviona, Melania je nosila crno-bijelu elegantnu haljinu, koja je podsjetila na stil generala. To nije prvi put da se Melania odlučila na takav odabir. Upravo vojničkim linijama i odabirom dizajnera porijeklom s Bliskog Istoka, Melania izražava svoju podršku američkim trupama.

Melania je prva strankinja koja se našla u Bijeloj kući još od davne 1825., i čini se da nijedna prva dama kao ona nije na svojoj koži okusila nesimpatije javnosti. Spočitava joj se što još ne živi u Bijeloj kući, što ne obnaša sve dužnosti prve dame, a odnedavno je pod lupom i njen brak s predsjednikom Trumpom. Međutim, dok Trumpu popularnost opada, Melania postaje sve popularnija. Tokom predsjedničke kampanje podržalo ju je samo 24 posto Amerikanaca, dok danas o njoj pozitivno mišljenje ima čak 52 posto Amerikanaca. Čini se da bi uskoro i svi oni modni dizajneri koji su odlučno kazali NE, i zakleli se da neće oblačiti prvu damu, mogli da promijene mišljenje. Melania postaje istinska ikona stila!

melania novo10

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti