Deniz Nadžaković, prva predstavnica BiH na Izboru za Miss World 2017 za juniorke: Trudit ću se da svojoj zemlji donesem lentu

Piše: Redakcija

Prelijepoj dvanaestogodišnjoj Zeničanka Deniz Nadžaković, osim modelinga, strast i ljubav su i film, hip-hop, modni dizajn i humanitarni rad. Ova svestrana djevojčica najesen planira organizirati reviju s djecom s autizmom i teškoćama u razvoju.

Dvanaestogodišnja djevojčica iz Zenice, Deniz Nadžaković, članica Fashion Akademije u Zenici, prva je predstavnica BiH na Izboru za Miss World 2017 u junior uzrastu, koju u Bodrumu organizira Ashot Khachatryan. Deniz je odlučila da, osim haljina koje će nositi, ponese i dres Fudbalske reprezentacije BiH kao i dres NK „Čelika“, kako bi svjetskoj javnosti prikazala privrženost i ljubav prema fudbalu. Deniz je u svijet mode uplivala već s tri godine, sa šest godina je počela trenirati hip-hop, nešto kasnije s mlađom sestrom je počela dizajnirati suknjice. Ova svestrana Zeničanka se bavi i glumom, te humanitarnim radom.

DOKUMENTARNI FILM

– S tri godine sam postala dio Fashion Akademije pod vodstvom Selme Hasanica i ubrzo sam počela da radim revije. Selma je bila jako strpljiva, njen rad sa mnom i moj talent su se pretvorili u ono što sam sada. Sa šest godina sam počela da treniram hip-hop, i iza sebe imam mnogo medalja. Prije nekoliko godina bila sam i prvak države u solu. Osim toga, već dvije godine dizajniram princes suknjice s mlađom sestrom Nađom, i ove godine ćemo izbaciti našu zajedničku kolekciju.

Bavim se i glumom, koja je moj najveći izazov. Iza sebe imam dokumentarni film koji će biti prikazan na Sarajevo Film Festivalu, a glumila sam i u spotu pobjednika posljednje sezone ZMBT, Adisa Škalje, u predivnoj baladi „Oprosti, srce“. Od svega bih rekla da je hip-hop moja najveća ljubav, jer uz ples se baš opustim – kaže Deniz za naš magazin.

Ova dvanaestogodišnja djevojčica iza sebe ima već devet godina karijere na modnoj sceni, a pričala nam je o humanitarnom radu, te reviji koju planira organizirati.

– Tokom devetogodišnje karijere na modnoj sceni odradila sam brojne humanitarne revije, i učestvovala u mnogim humanitarnim radionicama, a posebno bih izdvojila kreativnu radionicu u domu na Bjelavama, u organizaciji čuvenog slikara i humanitarca Sulejmana Meme Haljevca. Tu sam upoznala mnogo divne djece iz Doma s kojima sam se sprijateljila. Kada se vratim s Izbora za Miss World Junior 2017, organizirat ću reviju s djecom iz Doma „Dom i porodica“ u Zenici, s djecom s autizmom i teškoćama u razvoju. Naš rad i trud bit će prikazan na humanitarnoj reviji koja je planirana za početak jeseni – kaže Deniz.

deniz1 deniz2

Kada smo Deniz pitali šta je ono zbog čega se izdvojila od ostalih djevojčica, kazala nam je da su za to zaslužni iskustvo, ali i internacionalni angažmani.

– Fashion Akademija je poznata po profesionalizmu. Sve djevojčice su također profesionalne na sceni, međutim, ja se izdvajam po dugotrajnom radu za brojne dizajnere, iskustvu kao i internacionalnim angažmanima.

POMOĆ RODITELJA

Tokom priprema za takmičenje, nedostatak finansijskih sredstva se javlja kao problem, ali Deniz se nada da će se njeni roditelji uspjeti izboriti da se ona u Bodrumu pojavi u potpunosti pripremljena.

– Pripreme za Miss World 2017. su otežane zbog nedostatka finansija, ali se nadam da će se roditelji izboriti da tamo odem pripremljena. Već polako doznajemo koji će dizajneri biti sponzori za haljine. Pazim na ishranu, svakodnevno treniram i pripremam tačku za talent show. Na izboru nije važna samo ljepota, na takmičenju moram predstaviti kulturu svoje zemlje i obući nacionalno odijelo, moram dobro vladati engleskim jezikom i pričati o ekologiji. Ponijet ću dres Fudbalske reprezentacije BiH i dres NK „Čelik“, jer želim da pokažem privrženost i veliku ljubav prema fudbalu.

S obzirom na to da sam prva predstavnica naše države na Miss World u teen uzrastu u Bodrumu, trudit ću se da što bolje predstavim BiH i donesem svojoj zemlji neku od lenti – kaže Deniz na kraju razgovora za naš magazin.

deniz7 deniz6

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti