Ideja za uređenje: Pozlatite dom

Piše: Redakcija

Uređenje interijera možete učiniti luksuznim uz pomoć samo nekoliko zlatnih detalja. Bijela i crna boja savršeno će se uklopiti sa zlatnim detaljima. Predlažemo vam nekoliko ideja za uređenje doma, koji prikazuju sve savršenstvo ovih kombinacija

CRNO, BIJELO, ZLATNO

Crno-bijele kombinacije su svevremenske, jer nam pružaju bezbroj mogućnosti u uređenju prostora, dodate li tome zlatnu, dobit ćete čisti luksuz i glamur. Crna boja predstavlja ozbiljnost, eleganciju, a po feng shuiu podstiče na razmišljanje. Bijela odiše čistoćom i svježinom, dok zlatna budi osjećaj prestiža i materijalnog blagostanja.

zlatni detalji zlatni detalji6

zlatni detalji5 zlatni detalji8

PAŽLJIVO S DETALJIMA

Pažljivo odabrani detalji u smirenoj nijansi zlatne boje učinit će vaš klasično uređen dom bogatijim i luksuznijim, dok će sjajnija i intenzivnija zlatna više odgovarati moderno uređenim stanovima. Iako su mnogi skeptični kada je riječ o ovoj boji, ona nije kič. Kičasto može izgledati ukoliko je stan prenatrpan detaljima ove boje, stoga nađite pravu mjeru prilikom odabira zlatnih detalja.

zlatni detalji9 zlatni detalji10 zlatni detalji11 zlatni detalji13

KORISTITE JE U SVIM PROSTORIJAMA

Zlatne detalje možete upotrijebiti u bilo kojoj prostoriji, čime ćete joj dati osobenost i karakter. Dnevni boravak možete ukrasiti zlatnim jastucima, ogledalom sa zlatnim okvirom, svijećnjacima i vazama, kuhinju zlatnim posudama, a kupatilo, naprimjer, zlatnim česmama, kutijicama za sapun, čašama za četkicu. U spavaćoj sobi neka to budu prekrivač za krevet, jastuci, lampe, ali i kutije za nakit sa zlatnim ukrasima ili tapete sa zlatnim detaljima.

 

zlatni detalji12zlatni detalji7

 

Savjetujemo… 

PASTELNI TONOVI – Ako je prostorija u kojoj boravite okupana suncem i prirodnom svjetlošću, dom uredite neutralnim tonovima, tako će sve izgledati svijetlo i prirodno.

MINIMALIZAM JE U MODI – Pri uređenju doma najbitnije je da ga ne pretrpate stvarima, stoga se riješite svih sitnica i gluposti koje ste godinama sakupljali.

VELIKI TEPIH – Velikim tepisima u svijetlim bojama malu prostoriju učinit ćete vizuelno većom i prostranijom. Dakle, što je tepih veći i prostorija će izgledati veća.

RAZIGRAJTE SPAVAĆU SOBU – Uobičajenu i pomalo već dosadnu spavaću sobu možete osvježiti jednostavnim trikom; jedan zid obojite u tamniju boju ili ga pak prekrijte tapetom.

JARKI TONOVI – Ako želite svom stanu dodati notu topline, ofarbajte zidove jarkim bojama, ako se ne usudite eksperimentirati na zidovima, upotrijebite ih u detaljima poput jastučića i zastora

Pročitajte još