Mousse na četiri načina

Piše: Redakcija

Recepti za mousse odličan su izbor za sve one koji vole slastice za koje nije potrebna rerna i za koje treba izdvojiti vrlo malo vremena. Donosimo vam četiri recepta za slasni mousse, a za koje će vam biti potrebno samo 15 minuta

MOUSSE OD JAGODA 

Strawberry Banana Smoothies Cups with straws and mint leaves on a dark brown wooden tray on an old rustic wooden table, studio lights, top view, close-up

Sastojci:

  • 700 g jagoda
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 150 g mascarponea
  • 1-2 kašike bijelog ruma
  • 70 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • listići metvice

Priprema:

  1. Jagode očistite, operite, ocijedite i narežite na komadiće.
  2. Dio jagoda ostavite za ukrašavanje, a ostale izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, rumom, sirom i tučenim slatkim vrhnjem.
  3. Kremu rasporedite u odgovarajuće čaše i dobro ohladite. Ohlađenu kremu ukrasite jagodama, tučenim slatkim vrhnjem i listićima metvice.

 

ČOKOLADNI MOUSSE 

Chocolate mousse with raspberry in a glass.Rustic style.

Sastojci:

  • 170 g čokolade
  • 80 g mlijeka
  • 1 žumanjak
  • 4 bjelanjka
  • 80 g šećera

 

Priprema:

  1. Čokoladu i mlijeko zajedno rastopite na pari, pa ohladite. U ohlađeno dodajte žumanjak.
  2. Posebno izmiksajte bjelanjke. Kad su napola tučeni, dodajte malo po malo šećer, dobro izmiksajte. Zatim lagano umiješajte u čokoladnu smjesu.
  3. Stavite u čaše ili posudice, hladite nekoliko sati.
  4. Ukrasite po želji i poslužite.

 

BIJELI MOUSSE 

delicious milkshake with ice cream, chocolate and cookies

Sastojci:

  • 150 g bijele čokolade
  • 320 ml slatkog vrhnja
  • 4 g želatina u listićima

Dekoriranje:

  • 100 g tamne čokolade
  • 2 reda bijele čokolade

Priprema:

  1. Namočite želatin 10 minuta u hladnoj vodi.
  2. Nasjeckajte sitno čokoladu nožem. Zagrijte 120 ml vrhnja, dodajte čokoladu i miješajte na niskoj temperaturi dok se čokolada sasvim ne otopi i smjesa postane glatka i ujednačena. Maknite s vatre i dodajte ocijeđene omekšale listiće želatina. Izmiješajte dobro da se želatin sasvim otopi.
  3. Umutite mikserom preostalo slatko vrhnje. Pomiješajte tučeno vrhnje s prohlađenom kremom od vrhnja i čokolade, ulijte u staklene čaše ili zdjelice i stavite u hladnjak najmanje dva sata.
  4. Otopite tamnu čokoladu i ulijte preko stvrdnute kreme. Stavite nakratko u frižider ili u zamrzivač da se stisne.
  5. Ukrasite po želji i poslužite.

 

MOUSSE S MALINAMA

mousse with raspberries and granola

Sastojci :

  • zobene pahuljice
  • 250 g mascarpone sira
  • 150 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 100 g malina

Priprema:

  1. Slatku pavlaku umutite, a zatim dodajte mascarpone i lagano miješajte.
  2. Maline propasirati sa šećerom u prahu, pa dodati pripremljenu smjesu.
  3. Na dnu svake posude stavite zobenih pahuljica po želji, pa zatim sipati fil.
  4. Ostavite nekoliko sati da ohladi i poslužite.

 

Pročitajte još