Anel Hadžić: Krajišnik sam, kod mene ništa nema na pola

Piše: Redakcija

Uvijek kažem, moje je da standardno dobro igram, i to hvala Bogu radim. Igram dobro, u dobroj sam formi, a na selektoru Reprezentacije Mehmedu Baždareviću je da odluči jesam li zaslužio poziv da ponovo zaigram ili ne

Povremeni fudbalski reprezentativac BiH, Anel Hadžić, već neko vrijeme živi u Budimpešti, gdje nastupa za mađarski „Videoton”. Ovo mu je ujedno četvrti klub u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, a prethodno je nastupao za „Eskisehirspor”, „Ried” i „Sturm” iz austrijskog Graza. Anel je rođen u Velikoj Kladuši, te je, kako kaže, naslijedio temperament „ljutih Krajišnjika”, emotivan je na terenu i uvijek od sebe daje maksimum. Hadžić je bio dio ekipe koja je 2014. godine predstavljala BiH na najvećem nogometnom takmičenju na svijetu u Brazilu, te se i sada nada da će selektor Mehmed Baždarević prepoznati njegov kvalitetan rad i trud, te ga pozvati da ponovo zaigra za Reprezentaciju.
anel6

– Pun sam emocija na terenu, nekada možda i previše. Imam tu krajišku krv, koja zanese samo tako i uvijek dajem maksimum. Kod mene nema na pola, uvijek idem na sve ili ništa, jer takvi smo mi Krajišnici. Ako treba, na terenu i život ostavljam za ekipu – kaže Hadžić na početku razgovora za naš magazin.

S obzirom na to da živite u Budimpešti, koliko često ste u BiH, i u rodnom gradu?

– Nemam baš mnogo vremena, jer svaki dan imam obaveze prema klubu, a svako slobodno vrijeme iskoristim da odem u svoju BiH, u svoju Krajinu, ali sada sve češće i u Sarajevo.

Šta Vas uvijek vuče Bosni?

– Odgojen sam tako da se voli svoje, a Bosna i Hercegovina je moja domovina, koju volim cijelim srcem i iskreno. Sve me vuče njoj, i što sam stariji više me vuče ta toplota koju moja domovina ima.

Kada ste shvatili da je fudbal ono čime se želite profesionalno baviti?

– Onda kada je krenulo da sve bude ozbiljnije. Prije toga samo uživaš u igri, i u tome da si na terenu sa svojim društvom.

Do sada ste igrali u nekoliko stranih klubova, ali i za Reprezentaciju BiH na Svjetskom prvenstvu 2014. godine. Kakvo je to iskustvo, i čega se i danas rado sjetite?

– Tada se za mene ostvario veliki san, o kojem sanja svaki igrač, a to je da prvi put u historiji naše Reprezentacije 2014. godine, budem dio te ekipe koja je predstavljala našu domovinu na najvećem nogometnom takmičenju na svijetu. Uvijek se rado sjetim historijske pobjede na Svjetskom prvenstvu protiv Reprezentacije Irana.

anel2

Trenutno ste dio ekipe u mađarskom “Videotonu”. Do kada imate ugovor s njima i koji su Vam planovi u budućnosti, u vezi s karijerom?

– Ugovor mi traje još godinu, mogu sebe zamisliti da ostanem ovdje, da ga produžim, jer ovaj klub ima veliki plan za naredne godine i želim biti dio tog plana.

O kakvom planu je riječ?

– U toku je izgradnja novog trening centra i stadiona, ciljevi su veliki i želimo svake godine igrati u Ligi prvaka.

Očekujete li da ponovo zaigrate za Reprezentaciju BiH?

– Uvijek kažem, moje je da standardno dobro igram, i to hvala Bogu radim. Igram dobro, u dobroj sam formi, a na selektoru Reprezentacije Mehmedu Baždareviću je da odluči jesam li zaslužio poziv da ponovo zaigram ili ne.

U kojem segmentu fudbala najviše uživate?

– Uživam u tome da svaki dan budem na terenu.

Bliži se finale Lige prvaka, ko je Vaš favorit?

– Finale Lige prvaka uvijek je nešto posebno. Nema favorita, jer su obje ekipe vrhunske, ali za mene je, ipak, “Juventus” favorit, jer navijam za Miralema Pjanića, koji predstavlja i našu BiH u ovome finalu.
anel7


Kakva su Vaša interesovanja mimo fudbala?

– Moda, tenis i košarka, a tu je svakako i automobil.

Gledajući Vaše fotografije, sretno ste zaljubljeni. Možete li nam reći nešto o svojoj djevojci? Koliko dugo ste zajedno?

– Dva mjeseca sam u vezi s djevojkom Irom. Mnogo je pametna djevojka, čini me opuštenijim u svakoj situaciji, i šta god da se dešava, kad sam s njom, jednostavno sam sretan i ona uvijek uspije da me nasmije. Najviše volim njenu iskrenost, jer to najviše cijenim na jednoj osobi.

Kako provodite svoje slobodno vrijeme?
– Najčešće sam sa svojim psićem Alice i djevojkom, koji najviše ispaštaju zbog mog posla i obaveza, jer me rijetko viđaju. A ako imam slobodnog vremena, šta je baš rijetko, provodim ga s mojom porodicom.

anel4

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti