Anđelka Prpić, u Sarajevu snima novu seriju Feđe Isovića: Kupovina cipela, torbi…, tu sam neumorna i mužu nejasna

Piše: Redakcija

Publika je harizmatičnu glumicu Anđelku Prpić imala priliku upoznati kroz ulogu u televizijskoj seriji „Žene sa Dedinja”, kao i kroz nekoliko voditeljskih angažmana. Međutim, Anđelka je regionalnu popularnost stekla ulogom u hit seriji „Andrija i Anđelka” u okviru koje je s kolegom Andrijom Miloševićem snimila 130 epizoda. Zahvaljujući humoru i spontanosti lika koji igra, publika je često poistovjećuje s Anđelkom iz serije, mada glumica ističe da joj se čini da u privatnom životu između njih dvije i ne postoji neka velika sličnost, te da su je isto tako povezivali s likom Čarne koju je igrala u seriji „Žene sa Dedinja”.

Anđelka je već u novom glumačkom projektu. Zajedno s kolegama Brankom Đurićem Đurom, Reneom Bitorajcem, Admirom Glamočakom, Jasnom Diklić, Džanom Pinjo, dio je glumačke postave TV serije “Ne diraj mi mamu”, koja se u Sarajevu snima prema scenariju Feđe Isovića. Prema najavama, projekt bi mogao imati regionalnu popularnost, kao što je imala i serija „Lud, zbunjen, normalan”, snimljena također prema Isovićevom scenariju. No, prije novog posla, Anđelka, koju smo proteklih mjeseci imali priliku gledati i kao članicu žirija „Super ljudi”, odmarala je u Grčkoj, te za „Azru”, osim o poslu, govori i o svojoj porodici, i zadovoljstvima koja je ispunjavaju svakog dana.

Bili ste dio žirija, početkom mjeseca završene, prve sezone regionalnog projekta “Super ljudi”. Koliko Vam je bilo teško to što ste, prvi put, Vi neko ko ocjenjuje i komentira s obzirom na to da ste kao glumica na audicijama izloženi stalnom ocjenjivanju?

– Možda je upravo to jedina zajednička tačka s našim genijalnim takmičarima – razumijemo se kako je kada ste pred nekim ko, možda, i bez ikakvog prava ocjenjuje. Shvatam njihovu eventualnu nelagodu, ali sam se zaista trudila da svojim komentarima budem podrška, da ih opustim i, nadam se, povremeno i nasmijem.

andjelka4

 Ovaj projekt se zasnivao na pokazivanju „supermoći” učesnika. Postoji li nešto za šta možete reći da je Vaša „supermoć”?

– Najviše mi se dopala, upoznajući takmičare iz emisije u emisiju, njihova skromnost. Za sebe, također, smatram da posjedujem tu, možda nedovoljno cijenjenu, ali u mom sistemu vrijednosti značajnu karakteristiku ličnosti. Ako sam im se tako makar na milimetar približila, radujem se i dovoljno mi je.

 Smatra se da je serija „Andrija i Anđelka” najviše zaslužna za regionalnu popularnost koju danas uživate, no je li baš ova serija i Vama omiljeni dosadašnji projekt?

– Imala sam sreće da uvijek radim u divnom i vrlo profesionalnom okruženju, kako serije, tako i različite TV formate. Iz svakog od njih se doslovno rodilo makar jedno značajno prijateljstvo, a svaki put kada se posao završi bili bismo zaista tužni što se „rastajemo”. Da ne ureknem, sebi želim takve poslove, koji me ispunjavaju kao glumca, a bogate kao čovjeka.

 Koliko ste u privatnom životu ona Anđelka koju u seriji „Andrija i Anđelka” glumite? U čemu najviše?

– Čini mi se da nisam. Uspjela sam da Anđelkin karakter prožmem kroz sebe tako da sam lako mogla i poslije snimanja biti i dalje ta ista osoba. Zanimljivo je to što su mi i za ulogu u „Ženama sa Dedinja”, gdje sam igrala potpuno drugačiji karakter, ljudi govorili da sam ista i privatno… Bitno je da je publici vjerodostojno, ostalo je manje važno.

Kao što rekoste, do sada ste u karijeri imali uloge koje su podrazumijevale drugačije karaktere. Kojim kriterijima se vodite kada birate uloge i uopće poslovne angažmane?

– Lijepo je ako uopšte imate priliku da birate. To znači da se dovoljno radi i da postoji tržište. Ali kao što nam ne rade fabrike, tako ni filmska industrija ne cvjeta. Luksuz je odbijati poslove. Svejedno, probam da objektivno sagledam mogu li ja odgovoriti tom izazovu ili ne. Tako i biram.

Na kojim projektima trenutno radite?

– Upravo počinjem snimanje nove serije Feđe Isovića u vašem divnom Sarajevu. Radujem se jako novoj ulozi i novoj ekipi. Igram sekretaricu u advokatskom uredu, željnu ljubavi i punu entuzijazma. To je najkraće rečeno, bez otkrivanja zapleta… Već je na papiru smiješno, nadam se da će kada se svemu tome udahne život biti i životno i komično. A trenutno me najviše profesionalno okupira rad na monodrami koju planiram da publici predstavim najesen. To mi je veliki izazov, ali i odgovornost.

 U čemu, izuzev posla, posebno uživate?

– Najviše uživam u porodičnim putovanjima. Trudimo se da svaki slobodan trenutak negdje pobjegnemo i uživamo u novim okusima, ljudima i predjelima. To me regeneriše.

 Sa suprugom Dariom imate sina Jakšu. S obzirom na to da ste zbog poslovnih obaveza često razdvojeni, kako volite da provodite zajedničko vrijeme?

– Jakša često posjećuje moja snimanja, a često odlazimo u bioskop ili pozorište… Igramo se i čitamo bajke. On nerijetko režira i glumi sopstvene predstave, u kojima uživam.

 Jakša će još malo napuniti pet godina. Čime Vas u svom odrastanju najviše oduševljava?
– Iskrenošću, radošću prema životu, veseljem, emotivnošću i emotivnom zrelošću.

 Kojim životnim vrijednostima ga nastojite naučiti?

– Poštenju, dobroti i praštanju.

andjelka3

Osim što voli glumu, u čemu je Jakša najsličniji Vama?

– Srcolik oblik lica, gornja usna, nažalost – moguće nos, brbljivost i lakoća življenja.

 Poznati ste po tome da u svakoj prilici izgledate dotjerano i moderno. Ko je imao najviše utjecaja na Vaš modni stil?

– Čini mi se da se čovjek sa stilom rađa. U međuvremenu se traži i mnogo griješi, ali to je i dokaz hrabrosti. Za mene je moda i odjevanje igra i čini me veselom.

 Jeste li jedna od onih žena koja krene da kupi cipele, a kući se vrati s torbom? Ili kupujete isključivo ono što Vam je neophodno?

– Čak ni u trgovini ne kupujem ono po šta sam krenula, već me često mirisi ili glad odvedu na drugu stranu. A cipele, torbe, kompletići, šeširi… tu sam neumorna i svom mužu uvijek nejasna.

Koji trik za ljepotu rado dijelite sa svojim prijateljicama?

– Kontakte svojih frizera, kozmetičara i dermatologa. Ja, ipak, vjerujem u stručnost i nisam pretjerano okrenuta prirodnim preparatima.

Šta Vam riječ „prijateljstvo” znači u životu?

– Šest Požarevljanki koje odrastaju zajedno kroz školske i gimnazijske klupe, preko fakulteta, iznajmljenih stanova, do udavanja i dijeljenja majčinskih i bračnih savjeta. U našem slučaju prijateljstvo je nemjerljivo bogatstvo.

 Vjerujete li ljudima?

Da. Ne spadam u poluljude – poluparanoje. I ne razumijem ih. Bezuslovno vjerujem, dok me ne uvjere u suprotno – onda samo vjerujem.

Foto: Story.rs i privatna arhiva 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti