Rialda Karahasanović: Ovo ljeto je moje

Piše: Redakcija

Jedna od najatraktivnijih bh. pjevačica Rialda Karahasanović mnogo voli putovanja, upoznavanje drugih kultura i tradicija, ali i dobar odmor. S obzirom na to da od početka godine vrijedno radi, ovoga ljeta planira kvalitetan odmor u kojem će se posvetiti samo sebi.

Dugo očekivano ljeto je stiglo, a s njim i sezona godišnjih odmora. No, dilema je uvijek ista: koju destinaciju izabrati, kakve haljinice, topiće, kreme i kostime spakirati? Nositi dva, tri ili više kofera? Bh. pjevačica Rialda Karahasanović se raduje narednim mjesecima, godina joj je sjajno počela, nastupi je čekaju i u sedmicama koje dolaze, ali isto tako i nekoliko dana za kvalitetan odmor.

Rialda6

– Ljeto će biti radno, ali će biti i dana rezerviranih samo za odmor. U mom poslu je ljeto nekako udarna sezona, međutim, uvijek uspijem „ukrasti“ po koji slobodan dan na našim susjednim rivijerama, a tamo krajem sezone planiram napraviti kvalitetan odmor – kaže Rialda za “Azru”.

Torba više
Lijepa je, njegovana, mnogo vodi računa o svom izgledu. Među mnoštvom kozmetičkih preparata u njenoj beauty torbi neizostavna je i kvalitetna kolekcija kremica za zaštitu od Sunca. Nedavno je probala Galas Sun liniju za sunčanje. Osim kupaćih kostima iz svog brenda „LolabyRialda“, koje ponosno nosi na plaži ili bazenu, u njenoj putnoj torbi je neizostavna i adekvatna zaštita.

– Veoma vodim računa o redovnom nanošenju proizvoda za sunčanje. Trudim se ne izlagati jakoj Sunčevoj svjetlosti, ali i ako jesam izložena u određenom trenutku, nastojim uvijek da imam adekvatan faktor na sebi i što bolju zaštitu od Sunca – kaže Rialda, i dodaje kako se trudi svojoj koži pružiti samo zdrave tretmane – kaže ona.

– Obično volim koristiti što prirodnije proizvode, pa je to slučaj i s proizvodima za zaštitu od Sunca. Na područje lica, vrata i dekoltea uvijek nanosim 40+ faktor, dok na ostatak tijela nanosim 20+ faktor. Bitno mi je da dobijem boju, ali i da moja koža bude zdrava – kaže Rialda.

Rialda4

Pitate li bilo koju ženu zašto na put uvijek nosi barem deset stvari više, obično će reći: „Za svaki slučaj da zatreba“. Rialda se zagonetno smješka, ona je baš ta koja na putovanje uvijek nosi torbu više.

U koferu se obično nalazi 50 kupaćih i 10 različitih krema i faktora, ali, šalu nastranu, sve zavisi da li idem samo da se odmorim ili će tu biti i nekog provoda. Svakako da je ovo što sam navela „Must have“ – kaže Rialda.

Rialda tokom nastupa i na snimanjima plijeni svojim izgledom i harizmom, a poznata je i po tome što je i u slobodno vrijeme koje provodi s prijateljima i mamom, uvijek sređena. Poput svjetskog top modela je došla na snimanje naše naslovnice.

– Kroz posao koji obavljam, naučila sam da čak i u prodavnicu kada idem, vodim računa o tome kako izgledam. Svakako da mi je važno da je sve usklađeno, ali i ugodno – kaže Rialda.

Svakog dana pronađe vremena za fitness trening, a osim toga, kaže, ključna stvar za dobar izgled je i ishrana.

 New York je moj grad

– Uvijek sam pod režimom ishrane, tako da meni ishrana ne ovisi o godišnjem dobu. U ovim mjesecima nastojim unositi mnogo tečnosti i jedino pozitivno je što nemam mnogo apetita kada su velike vrućine. Izbjegavam junk food, šećere i ugljikohidrate. Moj režim ishrane je već godinama isti, gdje unosim samo protein u obliku mesa i mnogo povrća. Naravno, ponekad napravim izuzetak, pa jedem samo sladoled i pizzu, ali balansiram – kaže veselo Rialda.

Putovanja su nešto u čemu Rialda posebno uživa. Ima tu sreću da njen posao zahtijeva povremeni boravak na različitim destinacijama. Tako je nedavno u sklopu koncertne turneje uživala u dalekoj Americi.

– Mnogo volim da putujem, da učim o različitim kulturama i običajima. Da mogu, stalno bih bila na putovanju. New York je destinacija koja me je oduševila i tu mi je definitivno bilo najljepše. Bez ikakve dileme, to je grad mojih snova. Ne mogu baš reći koje mi je putovanje najdraže, jer bilo je mnogo dragih. Mogu samo reći da su mi nekako najljepša ona spontana, kada samo uzmem nekoliko krpica i pasoš, pa gdje završimo – kaže Rialda.

Nije isključivo morski tip. Kaže, ne može zamisliti sebe kako po cijeli dan leži na plaži.

– Pa moram priznati da volim i odmor, ali i obići neka mjesta. Koliko god volim odmarati, toliko volim i da obilazim razne atrakcije ukoliko sam u prilici. Nisam baš tip koji može mirovati dugo – kaže Rialda i za kraj našeg razgovora dodaje kako je ova godina njena.

Rialda10

Foto i postprodukcija: Mario Klein
Make-up: Sara Visintin
Frizura: Ante Vukojević (Ensar, Hair with character)
Odjeća: LolabyRialda
Lokacija: Hotel Hills – Termalna rivijera, Sarajevo

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti