Melani Čolić: Bosanka koju u Americi porede s Gigi Hadid

Piše: Redakcija

Melani Čolić rođena 1999. godine u Texasu, model je bosanskohercegovačkog porijekla. Njena majka je rođena Sarajka, a otac je iz Bosanske Krupe. Već u ranom djetinjstvu Melani je pokazivala ljubav prema modi, pa ne čudi činjenica da je godinama kasnije nosila revije čuvenog modnog brenda “Versace”. Kao i svaki model, veoma vodi računa o svojoj ishrani i tijelu, međutim, priznaje da ponekad zgriješi s “Nutelom”. Neostvareni san ove mlade i uspješne djevojke, koja s porodicom živi u Americi, i odakle prvi put govori za naš magazin, jeste da jednog dana postane Victorijin anđeo.

 Modelingom se bavite nekoliko godina. Odakle ljubav prema ovom zanimanju?

– Kao djevojčica sam se željela baviti modelingom. Često sam se u kući igrala isprobavajući razne odjevne kombinacije, pozirala ispred ogledala i pratila emisije poput Victoria Secret fashion show, Project Runway i slično. Za Shirin Askari, koja je jedna od glavnih dizajnerica u showu Project Runway, bila sam model na TV Good Morning Texas.

 Dio ste „Modeling agency Wallflower menagment”. Kako je došlo do te saradnje?

– Pa došlo je vrlo interesantno. Naime, radila sam casting za jednu drugu modeling agenciju, međutim, dopala sam se rukovodećim ljudima Wallflower agencije, tako da su mi odmah ponudili ugovor i ja sam, na moju sreću, pristala.

 Radili ste revije za svjetski poznate brendove kao što je “Versacea”, snimili ste i nekoliko reklama za “Acadamy sport” i “Cheeatos”. Postoji li neki angažman koji Vam je posebno drag?

– Svaki angažman na kojem sam radila je na svoj način izazovan i specifičan, međutim, reklama za Cheeatos ostavila je na mene poseban utisak. Zahvaljujući njoj, dobila sam veliku eksponiranost u socijalnim medijima, što je jako bitno za ovaj posao.

Kako je raditi s tako velikom modnom kućom kao što je “Versace”?

– To je za mene bila velika stvar. Prvo proći veliki kasting koji je Versace radio po cijeloj Americi. Na kastingu je učestvovalo nekoliko hiljada modela, a birano je samo pet. Ja sam u tome uspjela i to je nešto što svaki model želi. Sama Donatella Versace je izabrala nas pet za taj show, koji je bio organiziran u Dallasu. Sve od samog kastiga do odjevnih kombinacija koje smo nosile bilo je ono što sam željela cijelog života.

 Šta jedan model mora posjedovati da bi bio privlačan modnoj inustriji? Šta to zahtijevaju modni kreatori, fotografi, i urednici modnih časopisa od jednog modela?

– U ovom poslu je jako bitna vaša osobnost, maniri, potom fizička privlačnost i životni stil. Smatram da je on i najbitniji, jer ukoliko stil života koji vodite nije ispravan, to će utjecati i na vaš fizički izgled, međutim, kao što sam već rekla, najbitnija je ta osobnost, duh i energija koju nosite u sebi.

 Koliko je u SAD-u teško uspjeti u svijetu modelinga?

– Jako teško. Možda i najteže. Mnogo toga utječe na vaš uspjeh, prije svega sreća, ali i prava agencija, koja će vam pružiti pomoć, uputiti vas do pravog posla i pronaći u vama nešto u čemu ste jednostavno najbolji. Bitno je, to moram naglasiti, da u svijetu modelinga budete strpljivi, pa i sačekate jedan duži period da bi vam se ukazala šansa za veliki show i rad s top dizajnerima.

 Imate li nekog modnog uzora?

– Victorijin anđeo Gisele Bündchen mi je oduvijek bila uzor. Na njenu karijeru sam uvijek obraćala pažnju. Osim nje, rad čiji zaista cijenim je Gigi Hadid, ono što je simpatično jeste da mi mnogi dizajneri kažu da ličim na nju, a to je za mene veliki kompliment.

 Za koji modni brend biste željeli raditi u budućnosti?

– Želja svakog modela je da bude model brenda “Victoria Secret”, međutim, vrlo rado bih sarađivala i s modnim brendom “Calvin Klein”.

Koliko vodite računa o zdravoj ishrani? Bez kojih namirnica ne možete zamisliti svoj jelovnik?

– Voditi računa o zdravoj ishrani je u ovom poslu jako bitno i pokušavam da budem jako disciplinirana u tome. Bez jagoda ne mogu zamisliti svoj dnevni menu, a za doručak obožavam “Nutelu”.

manekenka melani3

Modeli moraju imati i savršenu liniju. Bavite li se nekim sportom i kako održavate svoju kilažu?

– Kao mala sam se počela baviti odbojkom, međutim, danas sve više vremena provodim u teretani. Također, uzimam i časove yoge, pilatesa, a ponekad dižem i tegove. Međutim, jako volim i plivanje, koje je savršeno za oblikovanje tijela.

 Na čemu ste trenutno angažirani i postoji li neki angažman koji biste voljeli raditi u skoroj budućnosti?

– Završavam projekt za dizajnerku Askari i njen online butik. Kolekcija bi trebala biti dostupna najesen ove godine. Trudim se i nadam se da ću u skoroj budućnosti dobiti šansu za “Victoria Secret Angel” kasting.

 Jeste li ikada bili na nekoj rigoroznoj dijeti i da li ste pristalica dijeta uopće?

– Ne, nisam. Mislim da je genetika tu presudila, ali i svakodnevni način života mi omogućava da budem u formi. Nisam pristalica nikakvih dijeta, jer su izuzetno nezdrave, a i svi mi smo nekome na neki način lijepi i zgodni.

Rođeni ste u Texasu, 1999. godine, no Vaše porijeklo vuče korijene iz naše domovine. Otac Vam je iz Bosanske Krupe, a majka iz Sarajeva. Koliko često posjećujete BiH?

– Budući da imam mnogo rodbine i u Sarajevu i u Bosanskoj Krupi, u Bosnu dolazimo svakih nekoliko godina. Svaki put kada dođem, gledam da maksimalo iskoristim to vrijeme i uživam u bh. ljepotama. Nadam se da ćemo iduće ljeto provesti baš u našoj domovini.

 Jeste li više krajiška djevojka ili Sarajka?

– Reći ću samo da sam Bosanka (smijeh).

melani6

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti