Mirza Selimović: Ljubav je na svom mjestu

Piše: Redakcija

Mirzu Selimovića, mladog i talentiranog pjevača iz Srebrenika, upoznali smo kroz njegovo učešće u muzičkom takmičenju „Zvijezda možeš biti ti“, a nakon toga svoj talent dokazao je i prije tri godine, pobjedom u osmoj sezoni regionalnog takmičenja „Zvezde Granda“. Muzikom se bavi od malih nogu, a gitara je njegova najveća ljubav. U jednom dijelu njegove pjesme „Imaš me“, Mirza kaže: „Sve na svoje dođe…“, a u razgovoru nam je otkrio da je i u njegovom ljubavnom životu sve došlo na svoje mjesto. Nakon šest uspješnih pjesama, koje je do sada objavio, a koje je publika veoma dobro prihvatila, Mirza sprema duet s Ivanom Selakov.

– Riječ je o jednoj narodnoj pjesmi koju smo uradili u pop maniru. Pjesmu je pisao Pera Stojanović i mislim da smo odradili dosta dobar posao, ostalo je na publici da to prihvati ili ne, ali mislim da je pjesma jako emotivna i da bi mogla pronaći put do srca slušalaca.

 Od pobjede na „Zvezdama Granda“ do sada ste kontinuirano radili, te nas s vremena na vrijeme počastili novim pjesmama. Što je najvažnije, ostali ste dosljedni sebi i načinu pjevanja kakvim ste se predstavljali i na takmičenju. Šta je bio Vaš recept za uspjeh?

– Moj recept je da treba biti svoj i čvrsto vjerovati u to što radiš. Mislim da je to jedini način da publika prepozna iskrenu emociju i ljubav prema ovom poslu. Ja sam imao tu sreću, i upravo to mi daje želju da budem još bolji.

 Na sceni ste nekako jednostavni, a ipak jedinstveni. Vi ste dokaz da se uspjeh može izgraditi samo na osnovu kvalitetnog pjevanja, bez skandala i šokantnih novinskih naslova. Zavide li Vam na tome kolege, koje se na sve načine bore za pažnju i popularnost?

– Ne bavim se nebitnim stvarima, ali mislim da u ovom poslu ima zavisti i ljubomore, ali takve ljude ne treba shvatati ozbiljno i ne obazirati se mnogo. Obaveze i stalni pokret mi ne dozvoljavaju da ih primjećujem, što je dobro.

selimovic1

 Kako provodite ljeto, odmarate ili je, ipak, u znaku nastupa?

– Pokušavam da spojim ugodno s korisnim. Imamo mnogo nastupa na moru, pa se nađe vremena za plažu i kupanje s ekipom.

 O Vašem privatnom životu znamo vrlo malo. Iz kakve porodice dolazite? Koliko su oni važni u Vašem poslu?

– Odrastao sam u skladnom i zdravom okruženju. Zahvalan sam roditeljima što su me učili da cijenim prave vrijednosti. Muzika je oduvijek bila dio mog života, još od malih nogu. Kažu da sam, dok još nisam znao pričati, ponavljao melodije koje sam čuo na radiju ili televiziji. Bez podrške roditelja ne bih uspio biti tu gdje sam danas.

 Jeste li od nekoga iz porodice naslijedili muzički talent?

– Mama ima smisla za pjevanje, mislim da sam od nje naslijedio talent.

Postoji li neka osoba, osim porodice, koja zaslužuje posebno mjesto u Vašem životu?

– Postoji više osoba, ali to bih, ipak, zadržao za sebe.

 Je li još Srebrenik Vaša stalna adresa stanovanja?

– Posljednjih nekoliko mjeseci najviše vremena provodim u kombiju, avionu i hotelima. Ali, adresa stanovanja je i dalje u Srebreniku.

 Planirate li budućnost u BiH ili izvan nje?

– Planiram da ostanem na prostorima bivše Jugoslavije, iako se nikad ne zna šta život donosi.

 Vaše pjesme vole mnoge djevojke, djevojčice, žene…, a da li je neka djevojka ukrala Vaše srce?

– Vole, i to je ono što je najvažnije. Mislim da ih nikada pretjerano nije ni zanimao taj dio mog života, dok god vjeruju u to što pjevam. Što se ljubavi tiče, sve je na svom mjestu.

Kada ne nastupate, čime se još bavite? Šta je ono što Vas privatno interesira?

– Volim fudbal, tako da često idem s društvom na rekreaciju, ako ne to, onda organiziramo druženja, roštilj i nešto slično tome.

Kakvu muziku privatno slušate?

– Volim pop i rock muziku, mada ne bježim ni od dobrog narodnjaka.

Pročitajte još