Kukuruz je kralj ljetne trpeze

Piše: Redakcija

PEČENI KUKURUZ 

Sastojci:

  • kukuruz
  • puter, omekšao na sobnoj temperaturi
  • dimljena paprika
  • so
  • parmezan
  • vlasac

Priprema:

  1. Kukuruz ispecite na vatri. Dok se peče, pripremite puter.
  2. U omekšali puter ubacite nasjeckani vlasac, so i dimljenu papriku. Izmiješajte.
  3. Dok je kukuruz još vruć premažite ga ovim aromatičnim puterom i po njemu posipajte parmezan.
  4. Posipajte i sjeckanim vlascem, te poslužite.

SALATA S TJESTENINOM I KUKURUZOM

Two plates of vegetarian pasta salad made of tricolor fusilli, sweet corn, cucumber and cherry tomato with mayonnaise in the back, photographed with natural light (Selective Focus, Focus one third into the first salad)

Sastojci:

  • 100 g zelene salate
  • 1 svježa crvena paprika
  • 300 g tjestenine
  • 340 g kukuruza šećerca
  • 150 g pileće šunke
  • 150 g edamera

Priprema:

  1. U posoljenoj kipućoj vodi skuhajte tjesteninu, ocijedite je i dobro rashladite.
  2. U tjesteninu umiješajte šunku, sir i papriku, koje ste narezali na kockice, kukuruz šećerac te očišćenu i nasjeckanu salatu.
  3. Pripremljene sastojke prelijte preljevom od majoneze i jogurta. Poslužite kao predjelo, samostalni obrok ili kao sastavni dio hladne zakuske.

SUPA OD KUKURUZA

Vegan cuisine. Traditional autumn corn soup. Served with corn cobs, greens, cream. On a white marble table. Copy space top view

Sastojci:

  • konzerva kukuruza šećerca (425 ml)
  • 500 g krompira
  • 200 g praziluka
  • kašika putera
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 100 g neutralne pavlake
  • pola vezice vlasca
  • malo ulja za prženje
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • so i biber

Priprema:

  1. Krompir ogulite, operite i izrežite na kriške, praziluk očistite i isjecite na kolutiće, a kukuruz isperite hladnom vodom i ocijedite.
  2. Na zagrijanom puteru tri minuta prodinstajte pola količine praziluka, dodajte kukuruz (nekoliko zrna ostavite za ukrašavanje) i krompir, promiješajte i još kratko dinstajte.
  3. Sipajte temeljac i pavlaku i na srednjoj temperaturi kuhajte 20-ak minuta.
  4. Supu ispasirajte blenderom, začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem, dodajte ostatak praziluka, sitno sjeckani vlasac i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
  5. Ukrasite kukuruzom i vlascem, te servirajte.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti