Zenički „Majstor” na Tuzlanskim pozorišnim danima

Piše: Redakcija

Bosansko narodno pozorište Zenica,  nakon povratka sa crnogorskog FIAT festivala, već se sprema za novo gostovanje. Ovaj put  izvest će  novu hit predstavu „Majstor”.
– Početkom sezone dobili smo poziv iz Direkcije festivala Tuzlanski pozorišni dani, te nas iskreno raduje to što ćemo ovo veliko produkcijsko ostvarenje koje je po tekstu Ronalda Harwooda režirao Dino Mustafić prvi put igrati van matične kuće i što ćemo imati reakciju tuzlanske publike , rekli su iz BNP-a Zenica.
Zeničani će na ovom tradicionalnom Festivalu nastupiti u srijedu, 18.9. u 20 sati u Narodnom pozorištu Tuzla.
U predstavi pored Miralema Zubčevića, koji tumači glavni lik u drami,  Romana Kozačenka,  koji je kao mlad učestvovao u stravičnim pogromima Jevreja u Ukrajini u Drugom svjetskom ratu, igraju i Snežana Vidović,  Robert Krajinović,  Lana Delić,  Faketa Salihbegović-Avdagić,  Mugdim Avdagić,  Enes Salković i Nusmir Muharemović.

Na sceni su pored ansambla i članovi zeničke grupe Bel Canto, koji izvode autorsku muziku, vrlo impresivan i značajan segment predstave po ocjeni stručne javnosti i publike.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti