Ina Hamzić: Ljubav vraćam dvostruko

Piše: Redakcija

Mlada sarajevska umjetnica i pjevačica Ina Hamzić ljeto nije koristila za odmor nego za rad. Sve češće na društvenim mrežama možemo vidjeti fotografije s njenih nastupa, što dokazuje da je ovo definitivno Inino ljeto, te da je pred njom blistava muzička karijera. Prije nekoliko dana objavila je spot za svoju novu pjesmu „Tim za nebo”, a povjerenje je poklonila timu s kojim je sarađivala i na snimanju spota za njen prvi singl „Sve”.

– Imamo tako dobru energiju na setu, uvijek svi idejno i kreativno učestvujemo, da se nametnulo kao imperativ da sarađujemo opet. Režiser spota je Arnej Misirlić, mladi i talentirani fotograf koji se odnedavno veoma uspješno bavi i videografijom. Arneja i mene povezao je moj prijatelj, bh. dizajner Milan Senić, koji je, osim staylinga, bio zadužen i za art directing cijelog spota. Maja Talović potpisuje make-up, a hair styling EN studio.

Prelijepi momak iz spota za kojeg me sve žene pitaju je Jasmin Drinjaković, domaći model s inozemnom karijerom, a osim njega, u spotu su asistirali modeli Ajla Kazaferović, Adnan Kazaferović, Halid Gušo i Soraja Čehić, koji su bili dio i prvog spota, pa su na neki način light motiv svakog mog projekta. Spot je sniman na dvije lokacije, u Sarajevu i na Blidinju. Osim sjajne ekipe sa seta, treba spomenuti i muzičare koji su „Tim za nebo” učinili ovako lepršavim i rasplesanim ljetnim hitom. Muziku i tekst potpisuje Azur Jahić – studio Spectrum, a Edvin Hadžić je sjajno odsvirao bass – kaže Ina.

Šta Vam u ovom poslu predstavlja najveće zadovoljstvo?

– Svaki projekt je izazov za sebe. U početku, u toj gotovo prenatalnoj fazi sazrijevanja same ideje, čini se gotovo nemogućim stići do cilja i ugledati svoj spot na televiziji. Baviti se muzikom u našoj zemlji i stvarati spot za spotom je borba s vjetrenjačama. Ali, na koncu, osjećaj zadovoljstva je neprocjenjiv kada zaokružiš projekt i staviš na njega tačku. I naravno, ne smijem zaboraviti aplauz na kraju koncerta – i to predstavlja poseban osjećaj zadovoljstva i ispunjenja.

 Osim što je ljeto bilo radno, kako ste još provodili vrijeme?

– Ljeti ne odmaram. Rijetko mi se dogodi da mogu spojiti dva vikenda, stoga strpljivo čekam sredinu septembra da se sve smiri i da ugrabim koji dan da uživam na moru. Ako me pitate da li mi to teško pada, odgovor je ne, jer sam se već navikla da su mi praznici radni, vikendi, ljeto, zima i nekako se prilagodiš tom tempu i naučiš živjeti s tim.

 S kim provodite najviše slobodnog vremena?

– Poseban smiraj mi predstavlja provođenje vremena s porodicom, a osim njih uživam razgovarati, družiti se i partijati s prijateljima, te je svaka minuta s njima, zaista, kvalitetno provedena. Da budem u potpunosti iskrena, nekad volim biti i sama. Godi mi tišina, razmišljanje niočemu, ako se to uopće može (smijeh).

 Zaljubljeni ste. Šta je recept za sretnu vezu, i šta je to čime Vas je partner najviše zadržao pored sebe?

– Nije jednostavno biti partner pjevačice. Potrebno je mnogo sigurnosti i samopouzdanja, povjerenja i poznavanja same prirode ovog posla, da bi partner mirno živio pored mene. Ključ za dobru vezu su bliskost, mnogo ljubavi i na kraju krajeva tolerancije. Time me partner može zadržati pored sebe, jer moj posao zahtijeva potpunu koncentraciju i posvećenost, a da bih bila profesionalna ne mogu trošiti sebe na ljubomorne ispade i svađe koje ne vode ničemu. Naravno, svu ljubav koja mi se pruži, vraćam dvostruko.

ina4

 U kojim tipično ženskim stvarima uživate? Shopping, kozmetika, neki tretmani…?

– Nisam više sigurna šta je danas tipično ženska stvar, jer poznajem mnogo muškaraca koji jednako vole shopping i tretmane (smijeh). Sve što ste naveli me opušta, na izvjestan način predstavlja bijeg od muzičke svakodnevice, a s druge strane je i veoma važno u mom poslu održavati dobar izgled, uvijek biti odmorna i svježa, te imati stila. Trudim se biti u trendu, ali moram priznati da nisam rob današnje estetike i mode. Samo sredinom.

 S obzirom na to da trenirate i brinete o svom izgledu, vjerujem da vodite računa i o svojoj ishrani. Čime se hranite?

– Od januara ove godine potpuno sam promijenila način ishrane. Iz moralnih razloga odlučila sam prestati jesti meso, što je za mene bio bitan preokret, jer sam bila veliki mesožder. Nevjerovatno je koliko sam se brzo navikla na vegetarijanstvo, te koliko sam počela jesti raznovrsnije i zdravije. Nisam se još zarekla da više nikada neću probati meso, ali baš zato što nisam sebi postavila ultimatum, istrajavam u tome i sada mi se čak ni miris mesa ne sviđa.

= Kuhate li ponekad?

– Moram se pohvaliti kako znam kuhati i jednostavna i komplikovana jela: pite, čorbice, dolme, kad je o tome riječ, prava sam domaćica, ali ne stižem svakog dana pripremati hranu. No, kada imam slobodnog vremena, na stolu je prava gozba. Kuhanje me opušta, a kako u mojoj kuhinji više nema mesa, tek je sada pravi izazov šta napraviti, a da nisu samo prilozi.

Postoji li još neka aktivnost u kojoj uživate?

– Pješačim u prirodi, vozim bicikl, čitam knjige, sviram klavir i naravno, pišem pjesme. Najiskrenije, voljela bih da mogu više vremena provoditi radeći stvari koje me ispunjavaju, ali je tempo mog posla takav da se rijetko čemu stignem posvetiti osim muzike.

 Vaša karijera ide uzlaznom putanjom. Imate li namjeru nastaviti je graditi u BiH, ili ste možda razmišljali i o odlasku u inozemstvo?

– Mislim da ne postoji građanin ove zemlje koji nije pomislio o odlasku u inozemstvo. No, gdje god da dođeš, put je težak i trnovit. Želim biti primjer mladim ljudima, pokazati da je moguće ostati u ovoj zemlji, takvoj kakva jeste, živjeti i baviti se poslom koji voliš. Pjevati zabavnu muziku u BiH, u kojoj nedostaje diskografskih kuća, koncertnih dvorana, muzičkih programa, festivala, diskoteka, klubova, jeste suludo, samo ukoliko ne voliš ono što radiš. Ne dam se obeshrabriti, moja karijera ide uzlaznom putanjom jer sam optimistična i jer dajem sebe do kraja.

ina1

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti