Hidžab na modnoj pisti u New Yorku: Predsjedniče SAD-a, nećemo vam ništa

Piše: Redakcija
Američki mediji prenose da modna industrija sve više dobija političku ulogu s obzirom na to da se trudi predstaviti raznolikost i prihvatljivost muslimanskih stilova oblačenja u zemlji u kojoj je predsjednik Donald Trump.

capture-20170911-111344

Dizajnerka Dian Pelangi izjavila je kako je cilj pokazati svijetu da žena može biti lijepa i elegantna sa hidžabom. Slične poruke poslala je i dizajnerka Vivi Zubedi koja se osvrnula i na politiku američkog predsjednika koji pokušava ograničiti imigraciju muslimana.

capture-20170911-111355

“Predsjedniče, volimo vašu zemlju i volimo vaše ljude. Nećemo učiniti ništa vama, a ni vašem narodu. Svi smo isti. Riječ je o čovječanstvu”, kazala je Zubedi.

Ova dizajnerka iz Jakarte ističe kako ima mnogo klijenata iz SAD-a poručujući da je hidžab prelijep i da smo u konačnici svi ljudi bez obzira na religijsku pripadnost.

capture-20170911-111409

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti