Ukrasite zidove svoga doma

Piše: Redakcija

Ukoliko preuređujete stan, mijenjanje boje zida uvijek je jedan od najjednostavnijih i najefektnijih odabira, međutim, ono što će vaš dom učiniti urbanijim jeste svakako dekoriranje zidova. Osim slika, koje su najčešće na zidovima, izaberite i ukrasne police, tapete, tanjire, pa čak i tepihe.

Ukrasne police

polica

Sve češći detalj u modernom domu su zidne police. Osim što su praktične i prilagodljive gotovo svakom zidu u kući, one prostoriji daju i određenu dozu topline. Na police možete odložiti stvari kao što su ramovi sa slikama, knjige i druge ukrase koji će izraziti vašu individualnost.

Razni tanjiri

tanjiri

 

Ukoliko u svom domu imate tanjire koje više ne koristite, donosimo vam savršeno rješenje šta učiniti s njima. Iako je ova ideja poprilično retro, tanjiri na zidovima mogu biti prilično moderna dekoracija.

Sat

sat

 

Iako je najvažnija funkcija sata da nam u bilo kom trenutku pokazuje tačno vrijeme, sat može poslužiti i kao zanimljiva dekoracija na zidu. Mali zidni sat ukrasite tako što ćete umjesto brojeva poredati fotografije vaših najmilijih i onih za koje vas vežu posebne uspomene.

Zidne naljepnice

stikeri

Zidne naljepnice pravo su rješenje za vas ukoliko u svoj dom želite unijeti male promijene.  Možete ih naći u raznim oblicima i bojama, od jednobojnih, šarenih,  različitih tekstura i uzoraka.  Vašem domu dat će dozu luksuza koji će vaš životni prostor učiniti avangardnim i glamuroznim.

Umjetničke slike

slika

Još jedan od načina da razigrate svoje zidove jesu i umjetničke slike koje su jedan od najeefikasnijih načina dekoriranja životnog prostora.

Pročitajte još