Melania Trump: Nema šale na račun prve dame

Piše: Redakcija

Već nekoliko dana lice Melanije Trump krasi brojne jumbo plakate u Zagrebu i to na nekoliko lokacija, a vijest o tome prenijeli su i brojni svjetski mediji. Na plakatima se nalazi fotografija američke Prve dame uz tekst: Zamislite koliko daleko možete dospjeti uz malo engleskog.

melania3

Predsjednički par je navodno bijesan zbog reklame Američkog instituta,  odnosno udruženja za promicanje engleskog jezika i američke kulture, te su zatražili da se svi plakati poskidaju u roku od 24 sata.

melania2

Kako piše RTL, cijela kampanja nikako se nije svidjela Melaniji Trump, što je potvrdila i njezina odvjetnica Nataša Pirc-Musar.

– Kompanija, koja je radila tu marketing kampanju, nije upoznata s hrvatskim propisima. Zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da niko ne smije upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketinške svrhe, ako nema saglasnost tog pojedinca- izjavila je Nataša Pirc-Musar.

Iako su se autori spornog plakata hvalili idejom, oni su sada sa svoje Facebook stranice obrisali sve objave koje su se ticale plakata. Ipak, svi se slažu kako su uspjeli postići svoj cilj: da o kompaniji pričaju opsolutno svi.

Pročitajte još