Ukusni obrok spreman za čas: Integralni špageti Barilla br.5 sa sosom Napoletana i tunjevinom iz konzerve

Piše: Redakcija

Sastojci za 4 osobe:

Integralni špageti Barilla br.5 350 g
Sos Napoletana Barilla 400 g
Tunjevina u maslinovom ulju iz konzerve 200 g
Isjeckan ljubičasti luk ½ komada
Bijeli luk 1 čehno
Ljuta papričica 1 komad
Čeri paradajz 10 komada
Ekstradjevičansko maslinovo ulje 2 supene kašike
Isjeckan peršun
Priprema:

Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri; kad provri, dodajte so (otprilike sedam grama na litar vode) i skuhajte integralne špagete od cijelog zrna brašna prema uputstvu na pakovanju.

Za to vrijeme, u velikom neljepljivoj tavi propržite ljubičasti i bijeli luk na maslinovom ulju. Čim ljubičasti luk porumeni, izvadite bijeli luk iz tave, a dodajte sitno isjeckanu ljutu papričicu (za delikatniji ukus, izvadite sjemenke).

Dodajte tunjevinu (izbacite višak maslinovog ulja) i sos Napoletana. Ostavite na vatri nekoliko minuta da izbije ključ.

Ocijedite integralne špagete skuhane “al dente” i pomiješajte ih sa sosom Napoletana i tunjevinom.

Servirajte jelo s isjeckanim sviježim peršunom i čeri paradajzom isječenim na četvrtine.

 

https://www.barillagroup.com/en.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti