Jeste li znali – spužvice za šminku imaju vrlo kratak rok trajanja

Piše: Redakcija

Prije nekoliko godina prsti su za većinu žena bili osnovni alat za nanošenje šminke, međutim sada su ih zamijenile spužvice za make-up, koje uveliko olakšavaju nanošenje pudera i pružaju najravnomjerniju prekrivenost.

Jednostavne su i za čišćenje ako to radite nakon svakog korištenja. Samo ih operite toplom vodom i blagim sapunom, te ocijedite. No, njihov vijek trajanja puno je kraći nego što većina žena to misli.  Bez obzira na to koliko ih temeljito perete, nemoguće je ukloniti šminku koja se nakuplja unutar spužve i umanjuje njenu učinkovitost te šteti ljepoti kože.

Nije bitan ni njen brend ili cijena, isto se događa sa svakom spužvom nakon otprilike mjesec dana svakodnevnog korištenja.  Stoga, ako ne želite riskirati da bakterije iz spužvice naštete vašoj koži, najbolje bi bilo da svaki mjesec uložite u novu spužvicu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti