Amra, Marina, Dejana, Andrijana i Anita: Upoznajte ljepše polovine naših najboljih sportista

Piše: Redakcija

Uz uspješne muškarce uvijek su išle i lijepe i uspješne žene. Koliko god da su javnosti zanimljive igračke bravure naših proslavljenih fudbalera, ili čelične pesnice boksera, forhendi tenisera, također s velikom pažnjom prate i sve ono što se dešava u njihovom privatnom, emotivnom životu.

Velika Britanija je doslovno poludjela za popularnim wagsicama, a kada je golman Fudbalske reprezentacije Španije i madriskog “Reala” na SP-u 2010. godine pred kamerama poljubio svoju djevojku Saru Carbonero, svi portali i novine su munjevitom brzinom objavili priču o prelijepoj španskoj novinarki koja je osvojila srce jednog od najpoželjnijih muškaraca. Brojne su dame s domaćeg terena koje plijene pažnju ovdašnje javnosti. Ljepša polovina kapitena našeg nacionalnog tima i igrača “Rome” Edina Džeke, Amra Silajdžić – Džeko plijeni najveću pažnju medija u našoj zemlji.

Amra iza sebe ima uspješnu manekensku karijeru, a također je angažirana i u nizu humanitarnih projekata.

Amra i Edin su zajedno od 2012. godine. Da su u vezi Edin je potvrdio romantičnom zajedničkom fotografijom na svojim društvenim mrežama. Danas žive na relaciji Rim-Dubrovnik- Sarajevo. Nedavno su dobili i sina kome su dali ime Dani.

ljepse polovine1

Amra i Edin na početku veze

ljepse polovine2 ljepse polovine17ljepse polovine18

Foto: Facebook

Anita Ibričić supruga je bh.reprezentativca Senijada Ibričića, a s njom fudbaler ima dvije kćerke i sina, kojem je kum Edin Džeko. Senijad za Anitu kaže da ima velike zasluge za sve što je uradio u karijeri.

– U životu s Anitom, djeca su šlag na tortu, što bi se reklo. Hvala Bogu da nam je dao tu sreću, i nas petero baš uživamo. I ja sam odrastao u velikoj porodici. Imam petoricu braće, pa sam navikao na gužvu, tako da je ovo samo jedan mali dio svega toga – kazao je Senijad u intervjuu za naš magazin.

ljepse polovine5

Anita i Senijad Ibričić

ljepse polovine4

Svojom ljepotom plijeni i supruga našeg proslavljenog boksera Damira Belje, Andrijana.

Da život zaista piše romane svjedoči i ljubav Damira Belje i njegove supruge Andrijane. Ova rođena Zadranka, došla je na studij Žurnalistike u Mostar, s planom da u gradu na Neretvi ostane dok ne magistrira. No, upoznala je popularnog boksera, s kojim se vjenčala prije dvije godine. Imaju sina Mijata i uskoro će dobiti i svoje drugo dijete.

– S Andrijanom sam najsretniji čovjek na svijetu. Ona je prva žena kojoj sam rekao da je volim i to je bilo u Sarajevu, kad sam je zaručio. Ni danas ne mogu da se sjetim, da sam je čuo da je rekla da pristaje, ali me je zagrlila, pa sam shvatio da sigurno hoće – govori Damir.

ljepse polovine12

Andrijana i Damir Beljo

ljepse polovine10 ljepse polovine11
Dok je Damir Džumhur u finalnom meču ATP turnira u ruskom Sankt Petersburgu jurišao na svoju prvu ATP titulu, kamere svjetskih medija neprestano su bile uperene prema loži u kojoj je sjedila njegova djevojka, zanosna manekenka Dejana Živković. Mladi par je u vezi nekoliko mjeseci i već sada važi za jedan od najatraktivnijih parova na javnoj sceni. Naš najbolji teniser ne krije kako veliku podršku ima u Dejani i zahvaljuje joj se što postiže ovako dobre rezultate u posljednje vrijeme.

ljepse polovine15

Dejana Živković i Damir Džumhur

ljepse polovine6 ljepse polovine7 ljepse polovine8

Marina Kikanović, diplomirana pravnica i magistrica energetike, osvojila je srce našeg košarkaškog internacionalca Elmedina Kikanovića. Par se vjenčao 2014. godine nakon dugogodišnje ljubavne veze, i danas živi skladan život u Monacu, gdje Elmedin odnedavno igra za “AS Monaco”.

ljepse polovine14

Marina i Elmedin Kikanović

ljepse polovine13

Pročitajte još