Pijanist Sinan Alimanović nastupa u Pekingu

Piše: Redakcija

Bosanskohercegovački jazz ambasador, pijanist, kompozitor, dirigent, aranžer i profesor Sinan Alimanović, održat će seriju koncerata u okviru CEEC Culture & Arts Carnivala u Pekingu (Narodna Republika Kina), u prvoj sedmici oktobra ove godine.

Alimanović će predstavit bosanski jazz, bosnian groove, kao lider internacionalnog benda koji je sačinjen od najboljih američkih i evropskih jazz muzičara, jazz velikana koji će izvoditi Alimanovićeve autorske jazz kompozicije, kao i poznate jazz standarde premještene u novi kontekst.

Višestruko nagrađivani bh. jazz ambasador u kontinuitetu promoviše bh. jazz scenu kroz saradnje sa najrelevantnijim imenima iz jazz svijeta, među kojima su i višestruki dobitnici prestižne nagrade Grammy Randy Brecker, Harvie S, Duško Gojković, Ladislav Fidri, Alex Blake, Bobby Sanabria, Barbara Hendricks, Petar Ugrin, Jim Mullen, Gianni Basso, Aladár Pege i mnogi drugi.

Pored navedenih koncerata, koji će biti održani 3. i 5. oktobra u ”Expo Parku” u Pekingu, u organizaciji Ministarstva kulture NR Kine i Grada Pekinga, Sinan Alimanović International Band će se dodatno predstaviti kineskoj publici na koncertu koji će biti  održan 4. oktobra u ”DDC Dusk Dawn Clubu”.

Tri koncerta u Pekingu su uvertira za jazz koncert, u istoj muzičkoj formaciji, koji Sinan Alimanović International Band priprema za sarajevsku publiku u decembaru 2017. godine.

Izvor: Fena

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti