Upoznajte stiliste holivudskih zvijezda: Kad o glavi rade najbolji

Piše: Redakcija

Stiliziranje kose je nevjerovatno intiman čin za koji je potrebna profesionalna osoba i velika količina povjerenja. A kada se pronađe ta prava osobu – ko još pita koliko košta ljepota? Lijepa kosa u svijetu poznatih ponekad je poželjnija i od samog botoksa, a frizeri često postaju slavni koliko i njihovi klijenti. Vodeći se parolom “Tresses before dresses”, što bi u slobodnom prijevodu najjednostavnije značilo “kosa prije haljine”, žene širom svijeta pokazuju kako je pronaći osobu od povjerenja, koja još i majstorski obavlja svoj posao, gotovo jednako vrijedno kao pronaći samo suho zlato. Upravo iz tog razloga mnoge poznate ličnosti spremne su izdvojiti i do nekoliko hiljada dolara te mjesecima čekati kako bi dobile frizuru koja će savršeno pratiti liniju lica ili nijansu koja će savršeno istaknuti ten i boju očiju. Izdvojili smo najpoznatije svjetske stiliste kose, koji na svojim listama čekanja broje i po nekoliko stotina klijenata i važe za neke od najslavnijih i najskupljih frizura na svijetu.

Jen Atkin: New York-Los Angeles-Dubai

frizeri slavnih jen atkin3

Chrissy Teigen, Jen Atkin i Khloe Kardashian

frizeri slavnih jen atkin2

Jen s Bellom Hadid

frizeri slavnih jen atkin1 frizeri slavnih jen atkin4Svoju karijeru započela je kao recepcionarka jednog frizerskog salona u Los Angelesu, a danas je svjetski popularna frizerka. Najpoznatija je po stiliziranju Kardashianki, a osim njih tu su i druge poznate ličnosti poput Jennifer Lopez, Madonne, Gwen Stefani, Emme Stone, Sofije Vergare, Jessice Albe, Cindy Crawford, Katy Perry i Christine Hendricks, te se za nju, bez imalo pretjerivanja, može reći da je trenutno najtraženija stilistica kose na svijetu. Poznata je i po tome da izvrsno funkcionira pod pritiskom, te jedinstvenoj sposobnosti da klasične stilove u kratkom periodu stapa s najvrućim trendovima, a postala je ‘must have’ stilist svake Sedmice mode u Parizu i New Yorku. Jen održava internetsku stranicu gdje redovno daje savjete o ljepoti, a trenutno radi u tri salona na relaciji New York-Los Angeles-Dubai, te radi na filmskim i muzičkim setovima, reklamama, raznim kampanjama, crvenim tepisima i editorijalima uglednih publikacija kao što su Vogue, Elle, In Style, Esquire, Nylon, Allure i W Mag.

Josh Wood : COLOURIST TO THE STARS

frizeri slavnih josh1

Josh Wood: Ima nekoliko salona u Londonu

frizeri slavnih josh3

Wood: Stilizira i Kylie Minogue

frizeri slavnih josh2
Jedan je od najutjecajnijih i najcjenjenijih kolorista na svijetu, a ujedno nosi i titulu globalnog kreativnog direktora za Wella Professionals. Veliki je perfekcionista, profesionalac i prati ga nadimak “Colourist to the stars”. Sa samo 20 godina i 20 funti u džepu napustio je rodni Yorkshire i od tada je preko New Yorka, jugoistočne Azije i Japana mukotrpno gradio svoju impresinu karijeru. Trenutno je vlasnik nekoliko salona u Londonu. Wood stoji iza klijentica poput Elle MacPherson, January Jones i australske džepne Venere, Kylie Minogue, a dotaknuo se i pokoje slavne muške glave poput Micka Jaggera i Davida Bowieja. Njegova klijentela nije izložena u velikim izlozima, već je skrivena daleko od očiju znatiželjnika, pa se korištenje njegovih usluga nerijetko preferira po kupaonicama različitih mogula i njihovih žena, za što njemu nije problem potegnuti s jednog kraja svijeta na drugi u samo jednom danu. Tako njegova klijentela u biti ostaje pravi misterij.

David Mallett: LE SALON – PARIS

frizeri slavnih david mallett2

David Mallett u jednom od svojih frizerskih salona

frizeri slavnih david mallett3

davidova klijentela broji sve, od mesarove žene do najvećih zvijezda kao što su: marion Cotillard ili Eva Green

frizeri slavnih david mallett1
David je porijeklom iz Australije, kao mladić je u ruksak ubacio makaze i fen te se zaputio u pravcu Tokija, zatim Moskve, pa Milana i Londona. Doživio je i napravio apsolutno sve – od pranja kose supermodela u svojoj kadi, do oblikovanja glamuroznih frizura zvijezdama kojima je bilo mrsko ustati iz kreveta. Trenutno radi u šarmantnom pariskom salonu „Le Salon”, kojeg pohode slavni svjetski editori, dizajneri, te glumice poput Charlotte Gainsbourg i Eve Green. Njegova klijentela broji sve, od mesarove žene do najvećih zvijezda poput Natalie Portman, Diane Kruger, Marion Cotillard i Lee Seydoux. Frizer je kojeg je proslavio detalj poput feniranja “ispod” plastične maske kako bi pre-party make-up zaštitio od preranog topljenja. Osim toga, tu je i posebno uređen interijer, a za svaki detalj se lično pobrinuo sam vlasnik, pa se čini kako se sa svakim dodanim detaljem povećavala i njegova lista čekanja.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti