Štutgart: Najbezbrižniji grad na svijetu

Piše: Redakcija

Njemački gradovi prednjače u bezbrižnom i najmanje stresnom životu, a na toj listi, Štutgart je na prvom mjestu, pokazuje najnovije istraživanje. Ako miran i bezbrižan život podrazumijeva šetnju pored stabala i cvijeća, pozamašnu sumu na bankovnom računu i siguran posao, onda je idealno mjesto za život Njemačka.

Novo istraživanje pokazalo je najviše i najmanje stresne gradove na svijetu u 2017. godini na osnovu faktora koji uključuju prometnu gužvu, javni prevoz, postotak zelenih površina, finansijski status građana uključujući razinu duga, fizičko i mentalno zdravlje, kao i količinu sunčeve svjetlosti koju grad dobija godišnje. Od 150 rangiranih, četiri od deset najmanje stresnih gradova svijeta su u Njemačkoj. Štutgart je najmanje stresan, Hanover je na trećem, Minhen na petom, a Hamburg, zajedno s Grazom dijeli deveto mjesto. Mali, ali bogati Luksemburg, domovina manje od 600.000 stanovnika, ima drugi najniži nivo stresa. Švicarski Bern je na četvrtom mjestu, francuski Bordo na šestom, a Edinburg na sedmom mjestu. Sidnej u Australiji je jedini neevropski grad među prvih deset najmanje stresnih, a Seattle je najmanje stresan grad u SAD. Najstresniji grad je Bagdad, a nakon njega Kabul.

Izvor: Avaz.ba

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti