Šta kafa koju pijete govori o vama

Piše: Redakcija

Klinički psiholog, dr. Ramani Durvasula, analizirao je navike 1000 kafopija, ocjenjujući zajedničke crte ličnosti, te psihičke karakteristike, među kojima su introvertiranost i ekstrovertiranost, strpljenje, perfekcionizam, suosjećanje i društvena smjelost.

Ako vam se sviđa jako pjenasta kava, poput cappuccina, onda ste vjerovatno opsesivna osoba koja želi imati potpunu kontrolu. Osobe koje vole instant kafu često oklijevaju, previše su ležerne i vjerovatno vole stavljati probleme pod tepih.

Oni koji ispijaju kafu s puno mlijeka vole ugađati drugima. Oni koji piju crnu kafu ne vole besmislice i vrlo su neposredne osobe. Vole da su stvari jednostavne, znaju biti tihi i ćudljivo se ponašati, te su jako koncentrirani na svoje ciljeve. Često su nagli i odbacuju druge oko sebe.

A oni koji vole kafu s puno mlijeka? Pomalo su neurotični i žele ugoditi ljudima. Sretni su ako mogu pomoći drugima, ali ne brinu se jednako dobro o sebi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti