Pet stvari koje niste znali o budućoj princezi Meghan Markle

Piše: Redakcija

Za mladu i talentiranu britansku glumicu Meghan Markle mediji se ne prestaju interesirati otkako je u vezi sa princem Harryijem. Iako je svoju privatnost dvije godine vješto skrivala, u javnost su počele dospijevati nepoznati detalji o njenom životu.

1. Diplomirala je i na međunarodnim odnosima

Megan je studirala na Univerzitetu Northwestern, a diplomirala je  na pozorišnom smjeru i međunarodnim odnosima. Tokom  završne godine radila je u američkoj ambasadi u Argentini. Fakultetska diploma joj je donijela status “jake i nezavisne” žene koja uspješno plovi holivudskim zvjezdanim nebom. Ipak, glumica priznaje kako se na svom putu do uspjeha suočila sa diskriminacijom protiv koje se i danas bori.

2. Humanitarka i feministica

Lijepa glumica je ambasadorica humanitarne organizacije “World Vision”, a u isto vrijeme bila savjetnik za “One Young World”. Trenutno radi kao pravnik za organizaciju “UN Women”.

megan

3. Promijenila seksistički slogan reklame za detardžente

Kada je kao 11-godišnja djevojčica na nacionalnoj televiziji vidjela reklamu za detardžent s natpisom :“Žene iz cijele Amerike se bore protiv masnih posuda i šerpi“, Markle je odlučila stati u kraj šovinističkim reklamama, pa je napisala pismo proizvođaču detardženta koji je osmislio sporni slogan, ali i Hillary Clinton. Njen trud se na kraju isplatio pa je reklamni natpis promjenjen u “Ljudi iz cijele Amerike se bore protiv masnih posuda i šerpi”.

4. Udomila dva psa

Meghan je veliki obožavatelj životinja. Njena dva psa Bogart i Guy već su Instagram zvijezde, a lijepa ih je glumica nije kupila već udomila.

megan5.  Lifestyle blogerka

Meghan je dogo vremena vodila i svoj blog koji se bavio temama poput putovanja, hrane, mode i lepote. Iako se web lokacija zatvorila u aprilu ove godine, znatiželjni čitaoci i dalje pretražuju Instagram profil bloga “Tig” koji sadrži inspirativne citate, fotografije sa putovanja kao i slatke objave poput šarenih krofni.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti