Sophia Loren: Ženu ništa ne čini ljepšom od njenog uvjerenja da je lijepa

Piše: Redakcija

Na malim ekranima gledali smo brojne ljepotice, žene zbog kojih su uzdisali mnogi muškarci, a žene nivo ljubomore podizale za stepen više, međutim, nijedna ljepotom nije plijenila kao Sophia Loren. Italijanska diva 20. septembra je proslavila 83. rođendan, a na vitalnosti i lijepom izgledu bi joj mogle pozavidjeti i mlađe kolegice. No, ljepota u Sophijinom slučaju nije samo dar s kojim se rodila, već je i rezultat pažljive njege. I danas se pamti njena izjava da ženu ništa ne čini ljepšom od njenog uvjerenja da je lijepa.

loren3
Sofija čvrsto vjeruje da svaka žena može da bude potpuno neodoljiva, samo ako je dovoljno odlučna da to i postane. Njena tajna je u disciplini.

Ako je mlada žena lijepa, ali nije disciplinirana, izgubit će ljepotu i izgled kako stari. Ako je žena obična, ali disciplinirana, s godinama će izgledati sve ljepše – kaže slavna glumica, ne krijući kako je zavidnu liniju održavala dvodnevnom dijetom. Svaki mjesec ili dva bi odredila dva dana tokom kojih ne jede ništa osim voća i povrća. Ovom mini detoksikacijom organizma nije gubila mnogo kilograma, ali joj je, kaže, pomogla da održi liniju onako kako je i htjela. Također, Sophia se hrani mediteranskim specijalitetima, koji obiluju povrćem i salatama kao i zdravim masnoćama. Prije glavnog obroka uvijek, kaže, prvo pojede salatu, jer je to zasiti, zbog čega pojede mnogo manje mesa i priloga.

Italijanska glumica ne preferira vježbanje niti teretane, ali zato uživa u šetnjama. I danas svakog jutra pješači po jedan sat, što joj pomaže ne samo da ubrza metabolizam, već i da razbistri misli prije početka dana.

– Volim maslinovo ulje, koristim ga svake večeri kao sredstvo za uklanjanje šminke. Nekoliko kapi ulja umasiram preko šminke, a onda sve operem sredstvom za umivanje – ne samo da na koži ne ostaje ni trunka maskare i pudera, već je i lice mnogo mekše i ljepše – otkriva Loren.

Šest decenija koliko je prisutna u entertainment industriji, gdje se pojavila u više od 100 filmova i TV serija, ona njeguje poseban stil. Porodica joj je vrlo važna i tu činjenicu nikad ne zaboravlja spomenuti u svojim intervjuima.

– Živim za svoju porodicu. Imam najdivniju unučad na svijetu. A ako me pitate za ljepotu, odgovor je jednostavan: Sretna sam. Živim predivan život.

Pročitajte još