Frizura iz snova: Ukosnice koristite na drugi način

Piše: Redakcija

Svaka žena je barem jednom koristila ukosnice. Vjerovatno ste primjetili da je na svim tankim ukosnicama gornji dio zaobljen. Taj dio na ukosnicama ima veoma važnu ulogu za koju većina nas ne zna. Služe bolje za i čvršće za čuvanje kose, a to ćete postići ako ukosnicu stavite u kosu na pravilan način, drugačiji od onog na koji obično stavljamo ukosnice.

Stavite ukosnicu na uobičajen način, s ravnim dijelom ukosnice okrenutim prema skalpu, a zatim je negdje na pola puta okrenite tako da neravna strana ukosnice bude okrenuta prema skalpu. Mali zupci čvrsto će držati kosu i tako će frizura duže biti postojana. Kako biste izbjegli oštećenje kose, ukosnicu na ovaj način stavljajte samo na dijelove gdje je kosa gušća i teža.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti