Kate ima novu ličnu sekretaricu: Upoznajte ženu koja će vojvotkinju informirati o ljudima koje sreće i čuvati njene poklone

Piše: Redakcija

Catherine, vojvotkinja od Cambridgea imat će novu desnu ruku, Catherine Quinn, koja će na dužnost njenog ličnog sekretara stupiti ovog mjeseca. Do sada je ovu dužnost obavljala Rebecca Priestley. Prvi Catherinein zadatak će biti da pripremi vojvotkinju za sve obaveze koje je čekaju kao domaćicu prijema u Kensingtonskoj palači povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja. Na prijemu će uz nju biti suprug, princ William i njegov brat, princ Harry i bit će ovo njeno prvo pojavljivanje otkako je obznanjeno da je u drugom stanju i da će za nekoliko mjeseci roditi svoje treće dijete.

rebeca2

Catherine je do sada bila operativni časnik i direktorica administracije u poslovnoj školi pri Univerzitetu Oxford. Školovala se u Engleskoj i Americi. Catherine je dugo na rukovodećim pozicijama, prvo u Middle Templeu, gdje je bila izvršna direktorica i Wellcome Trust-u, gdje je bila voditeljica upravljanja darovnicama. Članica je i Odbora povjerenstva za humanitarne organizacije za Englesku i Wales.

Kao lični sekretar vojvotkinje Kate njen zadatak će biti da organizira sve njene zvanične programe i uloge, i da vodi računa da je Kate dobro informirana o osobama s kojima će se prema protokolu susretati. Također, bit će osoba koja će vojvotkinji biti pri ruci za čuvanje njenih poklona, cvijeća i zahvalnica koje bude primala od građana.

rebeca1

Bivša lična sekretarica vojvotkinje Kate, Rebecca Priestley

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti