Pripremite Bavette Barillu sa sosom Pesto Genovese, škampima i boranijom

Piše: Redakcija

Sastojci za 4 osobe:

Bavette Barilla 350 g
Sos Pesto Genovese Barilla 180 g
Oljušteni škampi (odstraniti žilu) 16 komada
Grubo isjeckana boranija 150 g
Ljutika 1 komad
Ekstradjevičansko maslinovo ulje 2 supene kašike
So i biber po ukusu

Priprema:

Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri. Dodajte so kad provri (otprilike 7 grama na litar vode). Skuhajte Bavette prema uputstvu na pakovanju.

U velikoj tavi propržite sitno isjeckanu ljutiku na malo maslinovog ulja. Kad ljutika postane zlatna i meka, dodajte škampe i začinite sve solju i biberom po ukusu i pržite jelo nekoliko minuta na tihoj vatri. Skinite s vatre i ostavite sa strane.

Četiri do pet minuta prije nego što ocijedite tjesteninu, dodajte boraniju u šerpu da bi se skuhala zajedno s tjesteninom.

Ocijedite tjesteninu skuhanu “al dente” zajedno s boranijom, ali ostavite malo vode od tjestenine sa strane; ponovo stavite na vatru tavu sa škampima, dodajte tjesteninu i vodu od tjestenine i pažljivo sve sotirajte.

Kad višak vode ispari, skinite jelo s vatre i dodajte sos Pesto Genovese. Dobro sve promiješajte da sos prekrije svu tjesteninu i odmah servirajte s malo maslinovog ulja.

https://www.barillagroup.com/en.

novo barila100

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti