Subota je dan za meditaciju: Pogledajte gdje se nalazi osnovna životna energija

Piše: Redakcija

Čakre su povezane s endokrinim žlijezdama koje proizvode hormone, a važne su za razvoj svjesnosti. One trebaju biti otvorene i uravnotežene da bi se čovjek osjećao cjelovito, sretno i zdravo, a blokiraju se strahom i stresom.

Kada osoba ovlada pojedinom čakrom, stiče moć i samospoznaju koja se ugrađuje u njenoj duh i unaprjeđuje je u njenoj svjesnosti. Trebali bismo znati da se osnovna životna energija nalazi na dnu kičme i tu se nalazi sjedište životne snage. Radom trtične čakre upravljaju nadbubrežne žlijezde, pa je zbog toga važna za rad bubrega i mokraćnog mjehura.

Kada se ona aktivira, diže se spiralno uz kralježnicu do vrha glave, te prolazi kroz mnoge kanale i energetske centre.

Poremećaji prve čakre prave poremećaje u psihološkom smislu i očituju se kao strah, nesigurnost, nemir, anksioznost, neorganiziranost, financijske poteškoće, mršavost ili pretilost, nedostatak fizičke snage.

Da bi ste aktivirali rad prve čakre masirajte tabane, priuštite si opuštajuću kupku s aromatičnim uljima i hodajte bosi po travi (naravno samo u ljetnom periodu).

Izvor: Zdrava krava

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti