Riješite se ovih pet navika i recite masnoj kosi zbogom zauvijek

Piše: Redakcija

Sa problemom masne kose, susreću se mnoge žene. Razlog tome je prekomjerno lučenje sebuma, zaštitnog sloja korijena kose, na koje mogu uticati i vaše životne navike.

Želite li se zauvijek riješiti masne kose, morate prestati raditi ovih pet stvari:

1. Kosu  perete vrućom vodom

Budući da pretopla voda šteti tjemenu i žlijezdama šalje signal da luče još više masnoće, kosu perite mlakom vodom.

2. Dirate kosu

Ako stalno provlačite prste kroz kosu tu naviku bi trebali što prije da promijenite. Ruke su prljave i često znojave pa sve što se nalazi na njima ostaje i na kosi i čini je masnijom.

kosa4

3. Perite je svaki dan

Ako ste mislili da ćete problem masne kose riješiti tako što ćete je prati svaki dan, to se neće dogoditi, već će  dodatno pokrenuti lučenje masti. Svakodnevno pranje isušit će vaše tjeme i kosu učiniti još masnijom.

4. Prekomjerna upotreba regeneratora

Regenerator ne treba utrljavati u tjeme. Dovoljna vam je samo mala količina regeneratora koju ćete utrljati u vrhove i dobro isprati mlakom vodom.

 

5. Ne perete redovno četku za kosu

Četka za kosu koju koristite  može biti jedan od uzroka masne kose. Ako je ne perete redovno, na njoj se sakupljaju slojevi prljavštine, koji ostaju i u kosi.

How To Brush Wet Curly Hair / Notes On Wet Curls And Hair Brushes - http://www.kisforkinky.com/how-to-brush-wet-curly-hair

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti