Boris Becker duguje više od 60 miliona eura: Rasprodaje čak i trofeje

Piše: Redakcija

Kako piše njemački magazin“Bunte”, legenda svjetskog tenisa, Boris Becker u dugovima je do guše.

Nakon što je prije četiri mjeseca objavio vlastiti bankrot jer nije bio kreditno sposoban vraćati posuđeni novac privatnoj banci Arbuthnot Latham, mediji su saznali da Boris duguje čak 61 milion eura. Zbog toga je u toku raspordaja njegove imovine, a među njima su i njegovi trofeji koji  će biti stavljeni na aukciju koju će voditi aukcijska kuća  Wyles Hardy & Co.

Jedan od trofeja uz koje je najviše sentimentalno vezan sigurno je pobjednički pehar iz Wimbledona osvojen 1985. godine. Becker je te godine, sa samo 17 godina, postao najmlađi pobjednik najpopularnijeg teniskog turnira.

boris

Borisu su već oduzeli četiri ručna sata vrijedna 41. 700 eura, do bankrota dovele su ga promašene investicije, život na visokoj nozi i ljubavni život. Razvod ga je koštao  čak 17 milona dolara, a potom je bivšoj supruzi prepustio i stan na ekskluzivnom otoku Fisher, ali i starateljstvo nad sinovima Eliasom i Noahom.

Iako  je Becker zaposlen u Njemačkom teniskom savezu, prilično je skromno plaćen u odnosu na ono što duguje pa se uredno vraćanje duga ne može očekivati. Od velike pomoći nije bila ni plata koju je između 2013. i 2016. primao od tada vodećeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti