Modeli cipela koji će obilježiti 2018. godinu

Piše: Redakcija

Modni dizajneri su već predstavili odjeću i obuću koja će biti popularna u 2018. godini, a mi vam predstavljamo modele za koje se predviđa da će biti najpopularniji.

1. Kaubojke 

Ako je suditi po modelima obuće koje su na Fashion Weeku u Parizu prikazali vodeći svjetski dizajneri, proljeće će obilježiti dominacija kaubojki. Osim standardnih visokih modela, predstavljene su i niske kaubojke za koje se smatra da će slijedeće godine biti najpopularnije.

harry

 

2. Providna obuća 

Trendu providne obuće nije odolio ni poznati dizajner Karl  Lagerrfeld koji je u kolekciju za modnu kuću Chanel uvrstio čizmice od PVC-a s prozirnom blok petom.

harry

3. Gladijatorice 

Ove popularne sandale dobile su nešto elegantniju verziju. Naime, Lanvin je predstavio gladijatorice ukrašene mašnama i dodao im potpeticu.

harry

4. Čupava i “pernata” obuća 

Tokom hladnijih dana preporučuju se čupave čizme modne kuće Saint Laurent, koja je uz ovaj model predstavila i sandale s visokom petom ukrašene perjem.

harry

5. Cipele sa “statement” potpeticama 

Alexander McQueen predstavio je gležnjače s providnom, perlama ispunjenom petom.

harry

6. Cipele sa špicastim vrhom 

Cipele sa špicastim vrhom će opet postati popularne, aza to je, između ostalih, zaslužna modna kuća Celine. Naime, ova kuća je za sljedeću godinu najavila dominaciju čizmica-čarapa na špic.

harry

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti