Najzanimljivije fotografije: Nakon 28 godina u Sarajevu ponovo igrana kultna “Audicija”

Piše: Redakcija

Nakon 28 godina kultna „Audicija“ ponovo je igrana u Sarajevu. Originalna postava predstave, koja je preživjela skoro tri decenije; Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić razveselila je večeras publiku u dvorani Mirza Delibašić. Osim starih skečeva, glumci su publiku nasmijali i novim, koje je iznjedrilo novo vrijeme. Podsjećamo, „Audicija“ je nastala u decembru 1984. godine, a prvi put je izvedena na Otvorenoj sceni Obala. ”Audicija” je do danas ostala zapamćena kao najuspješniji teatarski projekat na ovim prostorima.  Predstava će u Sarajevu biti izvedena i sljedeća dva dana, nakon čega počinje turneja po Bosni i Hercegovini.

Prje samo početka predstave brojne javne ličnosti su željele na svojim društvenim mrežama podijeliti radost što je „Audicija“ ponovo u glavnom bh. gradu i što je barem na trenutak vratila osmijeh na lica.

Ovo su samo neke od najzanimljivijih fotografija.audicija1 audicija2 audicija3 audicija4 audicija5 audicija6 audicija7 audicija8 audicija9

 

Pročitajte još