Savjet – kako i gdje nanijeti parfem da miris traje duže

Piše: Redakcija

Zašto parfemi i toaletne vode brzo nestaju s kože? Odgovor nije tako jednostavan jer uključuje nekoliko faktora – kvalitet sastojaka koji se nalaze u flašici, naš pH kože, jačinu mirisa te postotak koncentrata parfema koji se nalazi u našem mirisnom miljeniku.

Već je poznata stvar da bi se, ako želimo mirisati još satima, parfem trebao nanositi na mjesta na kojima se može osjetiti puls poput vrata, zglobova i iza koljena te da se vodica koju smo pošpricali na zglobove ne bi smjela trljati jer će to promijeniti sam miris.

Neki savjetuju i prskanje mirisa na kosu, ali frizeri se groze te pomisli; naime, hemikalije i alkohol sigurno će vam isušiti kosu ako ih svakodnevno nanosite na vlasi.

Stručnjaci koji rade za brend Jo Malone objavili su kako postoji još jedan, fantastičan način za nanošenje mirisa, a sve što vam je potrebno jest obična make-up četkica.

58a1ed08c8dd3432c6fa81cc

Parfem ili toaletnu vodu jednostavno popršćite po četkici i zatim njom pređite po vratu, rukama, nogama, gdje god želite da mirišete neodoljivo.

Ovakav način nanošenja omogućava ravnomjerno raspoređivanje parfema koji će trajati dugo, dugo…

Važna napomena: nikako nemojte koristiti istu četkicu za parfem i šminku, a izbjegavajte i četke od prirodne dlake, koja će upiti previše mirisa. Jeftina, sintetska četkica biće sasvim dovoljna.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti