Jesenja njega: Pripremite lice za hladne dane

Piše: Redakcija

Hladni dani, praćeni vjetrom i kišom, svakako ne prijaju koži lica te se preporučuje da intezivirate njegu i lice pripremite za predstojeće zimske dane.

Prvobitno je potrebno da uradite piling kako bi koža bolje upila hranjive sastojke koje nanosite, a zatim da izaberete kremu koja odgovara vašem tipu kože. Ako imate masnu, normalnu ili kombinovanu kožu preporučuje se da koristite hidratantne, nemasne preparate. No, ako ste jedna od onih osoba koja ima suhu i osjetljivu kožu birajte kremu obogaćenu uljima i hranjivim sastojcima.

Bitno je i da lice, vrat i dekolte osvježite maskom, a najbolje su one koje sami napravite od prirodnih satojaka. Za blistavu i sjajnu kožu lica preporučuje se da kašiku zobi prelijete vodom da nabubri, a zatim dodate izrendanu jabuku i kašiku bademovog ulja. Tu smjesu namažite na lice i isperite nakon 30 minuta, a rezultati će biti odmah vidljivi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti